Het mooie lijk

Prijs € 23,99

Levertijd: 2-3 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

Ook beschikbaar als:

Michael Jecks

Paperback | Augustus 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Engeland in de Middeleeuwen. Nadat hij aan de vervolging van de tempeliers door de Franse koning heeft weten te ontkomen, heeft sir Baldwin zich op een landgoed in Devonshire gevestigd. Zijn vriend is Simon Puttock, de nieuwbenoemde baljuw van Lydford Castle. Samen leggen zij zich toe op het opsporen en bestrijden van misdaad en misdadigers. Net als de bisschop op bezoek is in het stadje Crediton, in het Engelse graafschap Devonshire, arriveert een troep huursoldaten. Hoewel huurlingen in de veertiende eeuw een veel voorkomend verschijnsel zijn, zijn het bepaald geen graag geziene gasten, zeker dit legertje van sir Hector niet. De mannen zijn duidelijk op trammelant uit: ze intimideren reizigers, tonen voor niemand ontzag en al snel gaat het gerucht dat een dienster uit de herberg is verleid. Simon Puttock, baljuw van Lydford, en Baldwin Furnshill, vrederechter, wonen met tegenzin het welkomstdiner voor de bisschop bij en zijn min of meer opgelucht als de maaltijd door een incident wordt verstoord. Maar als ze tot de ontdekking komen dat de aanvoerder van de huursoldaten beroofd is, zijn ze minder gelukkig. En dan wordt er een jong meisje vermoord gevonden, verstopt in een kist. De eerste moord...Terwijl de ene brute moord op de andere volgt, moeten Simon en Baldwin de moordenaar zien te vinden voordat hun eigen leven in gevaar komt.MICHAEL JECKS wordt algemeen beschouwd als de erfgenaam van Ellis Peters, schepper van broeder Cadfael. In zijn reeks misdaadromans rond de speurders sir Baldwin en Simon Puttock weet hij een spannend plot te combineren met een levendige beschrijving van het laat-middeleeuwse Engeland.Verschenen in deze reeks: De laatste tempelridder, De heks van Wefford, De gehangene van Dartmoor, Het mooie lijk, Het lijk zonder hoofd, Het zevende gebod, Moord in het klooster en De dood van de erfgenaam.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Michael Jecks
Uitgever
Elmar B.V., Uitgeverij
ISBN
9789038923765
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2013
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Engeland in de Middeleeuwen. Nadat hij aan de vervolging van de tempeliers door de Franse koning heeft weten te ontkomen, heeft sir Baldwin zich op een landgoed in Devonshire gevestigd. Zijn vriend is Simon Puttock, de nieuwbenoemde baljuw van Lydford Castle. Samen leggen zij zich toe op het opsporen en bestrijden van misdaad en misdadigers.

Net als de bisschop op bezoek is in het stadje Crediton, in het Engelse graafschap Devonshire, arriveert een troep huursoldaten. Hoewel huurlingen in de veertiende eeuw een veel voorkomend verschijnsel zijn, zijn het bepaald geen graag geziene gasten, zeker dit legertje van sir Hector niet. De mannen zijn duidelijk op trammelant uit: ze intimideren reizigers, tonen voor niemand ontzag en al snel gaat het gerucht dat een dienster uit de herberg is verleid. Simon Puttock, baljuw van Lydford, en Baldwin Furnshill, vrederechter, wonen met tegenzin het welkomstdiner voor de bisschop bij en zijn min of meer opgelucht als de maaltijd door een incident wordt verstoord. Maar als ze tot de ontdekking komen dat de aanvoerder van de huursoldaten beroofd is, zijn ze minder gelukkig. En dan wordt er een jong meisje vermoord gevonden, verstopt in een kist. De eerste moord...
Terwijl de ene brute moord op de andere volgt, moeten Simon en Baldwin de moordenaar zien te vinden voordat hun eigen leven in gevaar komt.

MICHAEL JECKS wordt algemeen beschouwd als de erfgenaam van Ellis Peters, schepper van broeder Cadfael. In zijn reeks misdaadromans rond de speurders sir Baldwin en Simon Puttock weet hij een spannend plot te combineren met een levendige beschrijving van het laat-middeleeuwse Engeland.

Verschenen in deze reeks: De laatste tempelridder, De heks van Wefford, De gehangene van Dartmoor, Het mooie lijk, Het lijk zonder hoofd, Het zevende gebod, Moord in het klooster en De dood van de erfgenaam.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Michael Jecks
Uitgever
Elmar B.V., Uitgeverij
ISBN
9789038923765
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2013
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig

Pak mee!