Het onderzoek (e-Book)

Prijs € 9,99

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Philippe Claudel

EPUB met digitaal watermerk | April 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Een groot bedrijf in een industriestadje wordt getroffen door een golf van zelfmoorden. Een onderzoeker wordt eropuit gestuurd om de oorzaak te achterhalen, maar hoe harder hij zijn best doet om door te dringen in het bedrijf, hoe moeilijker het hem gemaakt wordt. Het Onderzoek is een typische Claudel, met themas als vervreemding, machteloosheid en menselijkheid. Maar het is ook een kafkaëske roman die af en toe haast surrealistisch aandoet. Hoe kan de eetzaal van het hotel waar de onderzoeker zijn intrek neemt de ene ochtend stampvol uitgelaten toeristen zitten en de volgende dag gevuld zijn met een groep sombere ontheemden? Waarom krijgt hij geen eten, geen drinken, geen bed? Terwijl hij nieuwe ontdekkingen doet, begint de onderzoeker zich af te vragen of hij zelf hetslachtoffer zal worden van de helse machine die ook de anderen heeft vernietigd. Met Het Onderzoek schreef Philippe Claudel een indrukwekkende allegorie over het moderne leven, waarbij het nachtmerrieachtige bedrijf symbool staat voor de verwarrende wereld waarin wij ons staande proberen te houden.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Philippe Claudel
Uitgever
Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
ISBN
9789023454762
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
April 2011
Bestandsgrootte
709693 bytes
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Een groot bedrijf in een industriestadje wordt getroffen door een golf van zelfmoorden. Een onderzoeker wordt eropuit gestuurd om de oorzaak te achterhalen, maar hoe harder hij zijn best doet om door te dringen in het bedrijf, hoe moeilijker het hem gemaakt wordt.

Het Onderzoek is een typische Claudel, met themas als vervreemding, machteloosheid en menselijkheid. Maar het is ook een kafkaëske roman die af en toe haast surrealistisch aandoet. Hoe kan de eetzaal van het hotel waar de onderzoeker zijn intrek neemt de ene ochtend stampvol uitgelaten toeristen zitten en de volgende dag gevuld zijn met een groep sombere ontheemden? Waarom krijgt hij geen eten, geen drinken, geen bed? Terwijl hij nieuwe ontdekkingen doet, begint de onderzoeker zich af te vragen of hij zelf hetslachtoffer zal worden van de helse machine die ook de anderen heeft vernietigd.

Met Het Onderzoek schreef Philippe Claudel een indrukwekkende allegorie over het moderne leven, waarbij het nachtmerrieachtige bedrijf symbool staat voor de verwarrende wereld waarin wij ons staande proberen te houden.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Philippe Claudel
Uitgever
Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
ISBN
9789023454762
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
April 2011
Bestandsgrootte
709693 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig