Het onmetelijke mausoleum (e-Book)

Prijs € 9,99

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Mircea Cartarescu

EPUB met digitaal watermerk | Juni 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het geschiedde in het jaar des Heren 1989. De mensen vernamen van oorlogen en van opstanden, doch zij vreesden niet, want al deze waren voorbeschikt om te gebeuren.’  In Het onmetelijke mausoleum beschrijft Cartarescu de grote veranderingen die tijdens de revolutie in Roemenië plaatsvonden. Op de straten van de besneeuwde en bevroren stad voltrekken zich tumultueuze scènes en in de woning van de verteller staat dag in, dag uit de televisie aan. Maar terwijl buiten geschiedenis wordt geschreven, duikt hij in het verleden van zijn voorvaderen. Zo ontstaat een caleidoscopisch en versplinterd beeld van het leven in het twintigste-eeuwse Oost-Europa, meesterlijk beschreven door een auteur die al is vergeleken met Borges, Kafka, Proust en Joyce.  Het onmetelijke mausoleum is het slotstuk van de vermaarde Orbitor-trilogie, waarmee de Roemeense auteur Mircea Cartarescu geschiedenis schreef. Tezamen met de eerder verschenen delen De Wetenden en De trofee vormt dit drieluik een onvergetelijke leeservaring.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Mircea Cartarescu
Uitgever
De Bezige Bij
ISBN
9789023492894
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juni 2015
Bestandsgrootte
1166297 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
562

Beschrijving

Het geschiedde in het jaar des Heren 1989. De mensen vernamen van oorlogen en van opstanden, doch zij vreesden niet, want al deze waren voorbeschikt om te gebeuren.’ 

In Het onmetelijke mausoleum beschrijft Cartarescu de grote veranderingen die tijdens de revolutie in Roemenië plaatsvonden. Op de straten van de besneeuwde en bevroren stad voltrekken zich tumultueuze scènes en in de woning van de verteller staat dag in, dag uit de televisie aan. Maar terwijl buiten geschiedenis wordt geschreven, duikt hij in het verleden van zijn voorvaderen. Zo ontstaat een caleidoscopisch en versplinterd beeld van het leven in het twintigste-eeuwse Oost-Europa, meesterlijk beschreven door een auteur die al is vergeleken met Borges, Kafka, Proust en Joyce. 

Het onmetelijke mausoleum is het slotstuk van de vermaarde Orbitor-trilogie, waarmee de Roemeense auteur Mircea Cartarescu geschiedenis schreef. Tezamen met de eerder verschenen delen De Wetenden en De trofee vormt dit drieluik een onvergetelijke leeservaring.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Mircea Cartarescu
Uitgever
De Bezige Bij
ISBN
9789023492894
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juni 2015
Bestandsgrootte
1166297 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
562