Het pak van mijn vader

Prijs € 15,50

Uitverkocht

Jaitsche Wassenaar

Paperback | Juli 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Iedere avond, als haar vader en moeder ruzie hebben, kruipt Jettie diep onder de dekens. Ze snapt niet precies waar het over gaat. Moeder praat over mensen die nog net op tijd als lid bedankt hebben, en vader zegt heel vaak: “Ik wil nu niet meer terug.” Later begrijpt ze, dat het over de NSB gaat, waar haar vader lid van is. Andere kinderen pesten haar er mee. Ze zeggen dat ze luizen heeft en wachten haar op na schooltijd, om haar in elkaar te slaan en haar spullen te vernielen. Als het Bevrijdingsdag is en de oorlog eindelijk voorbij is, is iedereen blij, maar Jettie en haar familie niet. Hun vader is opgepakt en hij moet drie jaar zitten. Ze moeten van de boerderij af, gaan bij opa en oma wonen en Jettie wordt enorm gepest op de nieuwe school. Ook haar meester doet daar aan mee: zij mag nooit een vraag stellen als ze iets niet begrijpt.In dit aangrijpende verhaal vertelt Jaitsche Wassenaar hoe zij de oorlog als kind en als buitenstaander van de hele gemeenschap beleefd heeft. Volwassenen en kinderen rekenden haar de keuze van haar vader aan. Nooit voelde ze zich begrepen, nooit was ze veilig. Het heeft haar diep geraakt.Dit boek is geschreven vanuit een kind, maar zeker niet alleen voor kinderen bedoeld.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jaitsche Wassenaar
Uitgever
Elikser B.V. Uitgeverij
ISBN
9789089541451
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
142

Beschrijving

Iedere avond, als haar vader en moeder ruzie hebben, kruipt Jettie diep onder de dekens. Ze snapt niet precies waar het over gaat. Moeder praat over mensen die nog net op tijd als lid bedankt hebben, en vader zegt heel vaak: “Ik wil nu niet meer terug.” Later begrijpt ze, dat het over de NSB gaat, waar haar vader lid van is. Andere kinderen pesten haar er mee. Ze zeggen dat ze luizen heeft en wachten haar op na schooltijd, om haar in elkaar te slaan en haar spullen te vernielen.
Als het Bevrijdingsdag is en de oorlog eindelijk voorbij is, is iedereen blij, maar Jettie en haar familie niet. Hun vader is opgepakt en hij moet drie jaar zitten. Ze moeten van de boerderij af, gaan bij opa en oma wonen en Jettie wordt enorm gepest op de nieuwe school. Ook haar meester doet daar aan mee: zij mag nooit een vraag stellen als ze iets niet begrijpt.
In dit aangrijpende verhaal vertelt Jaitsche Wassenaar hoe zij de oorlog als kind en als buitenstaander van de hele gemeenschap beleefd heeft. Volwassenen en kinderen rekenden haar de keuze van haar vader aan. Nooit voelde ze zich begrepen, nooit was ze veilig. Het heeft haar diep geraakt.
Dit boek is geschreven vanuit een kind, maar zeker niet alleen voor kinderen bedoeld.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jaitsche Wassenaar
Uitgever
Elikser B.V. Uitgeverij
ISBN
9789089541451
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
142

Pak mee!