Het Petronius mysterie (e-Book)

Prijs € 7,99
Download direct dit e-Book

Geert-Jan Alexander Knoops

EPUB met digitaal watermerk | Maart 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In april 2010 gebeurt er een ernstig ongeluk op het olieplatform Petronius van Benson Oil Productions (bop) in de Golf van Mexico. Elf werknemers komen om en er ontstaat een groot lek waaruit miljoenen liters olie stromen. De schade aan de natuur en de economie is enorm. Vooral New Orleans nog herstellende van de orkaan Katrina wordt hard getroffen. Het aandeel van oliemaatschappij bop keldert en de overheid start een miljoenenfonds voor de slachtoffers. In het onderzoek naar de oorzaak van de ramp wordt geconcludeerd dat de veiligheidsvoorschriften niet zijn nageleefd. De voorman van het olieplatform, Jay Nolan, wordt opgepakt en veroordeeld vanwege grove nalatigheid. Nolan laat het er echter niet bij zitten. Hij schrijft een brief naar het Innocence Project van hoogleraar strafrecht Walter `Wiz Griffiths, waarin hij hem vraagt te onderzoeken of er in deze zaak geen sprake is van een gerechtelijke dwaling. Griffiths vraagt advocaat Matthew Baldwin om hem te assisteren in deze, in zijn ogen, bijzondere zaak. In hun onderzoek komen ze erachter dat Nolan het slachtoffer is van een duister spel en staan ze voor de bijna onmogelijke taak om de onschuld van Nolan aan te tonen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Geert-Jan Alexander Knoops
Uitgever
A.W. Bruna Uitgevers
ISBN
9789044961690
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Maart 2012
Bestandsgrootte
4935157 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
337

Beschrijving

In april 2010 gebeurt er een ernstig ongeluk op het olieplatform Petronius van Benson Oil Productions (bop) in de Golf van Mexico. Elf werknemers komen om en er ontstaat een groot lek waaruit miljoenen liters olie stromen. De schade aan de natuur en de economie is enorm. Vooral New Orleans nog herstellende van de orkaan Katrina wordt hard getroffen. Het aandeel van oliemaatschappij bop keldert en de overheid start een miljoenenfonds voor de slachtoffers.
In het onderzoek naar de oorzaak van de ramp wordt geconcludeerd dat de veiligheidsvoorschriften niet zijn nageleefd. De voorman van het olieplatform, Jay Nolan, wordt opgepakt en veroordeeld vanwege grove nalatigheid. Nolan laat het er echter niet bij zitten. Hij schrijft een brief naar het Innocence Project van hoogleraar strafrecht Walter `Wiz Griffiths, waarin hij hem vraagt te onderzoeken of er in deze zaak geen sprake is van een gerechtelijke dwaling. Griffiths vraagt advocaat Matthew Baldwin om hem te assisteren in deze, in zijn ogen, bijzondere zaak. In hun onderzoek komen ze erachter dat Nolan het slachtoffer is van een duister spel en staan ze voor de bijna onmogelijke taak om de onschuld van Nolan aan te tonen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Geert-Jan Alexander Knoops
Uitgever
A.W. Bruna Uitgevers
ISBN
9789044961690
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Maart 2012
Bestandsgrootte
4935157 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
337