Het proces Jespers

Prijs € 20,99

Levertijd: 5-8 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

G. Verwerft

Paperback | Oktober 2006 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

HET PROCES JESPERSDe waarheid achter het meest sensationele proces van de twintigste eeuwEen populaire onderzoeksrechter wordt beschuldigd van moord, moordpoging, roofoverval, oplichting, laster en verboden wapenbezit. Samen met hem worden een fantast, een avonturier, een garagist, een bankdirecteur, een advocaat en een raadselachtig blondje opgepakt. Dit is begin 1977 de intro van wat het proces van de twintigste eeuw zal worden.Onderzoeksrechter Guy Jespers wordt de hoofdrolspeler in dit verhaal van haat, schande, onmacht, vriendjespolitiek en een zwaar falende justitie. Een voor een kruipen de vijf andere verdachten uit het moeras en hervatten ze hun gewone leven. Alleen Jespers blijft achter. Hij wordt vrijgesproken van moord, maar niet van de andere beschuldigingen. Het proces brak Guy Jespers als magistraat en als mens. Ook hoge politici en magistraten kwamen in opspraak.Door dit geruchtmakende assisenproces verdween bij de bevolking definitief het blindelingse vertrouwen in justitie. Het proces van de eeuw had niet alleen mensen gebroken, ook Vrouwe Justitia was haar maagdelijkheid en haar eer kwijt.‘Gust Verwerft is de ongerkroonde koning van de Vlaamse gerechtsjournalisten.’ DE STANDAARD‘Gust verwerft raakt als chroniqueur van assisen de kern van het debat: wordt de volksjury overtuigd op basis van argumenten of van sentimenten?’ JURISTENKRANTGUST VERWERFT (1944), die gedurende bijna veertig jaar nagenoeg duizend processen voor het hof van assisen volgde, noemt de zaak-Jespers ‘het boeiendste proces dat ik ooit heb meegemaakt’. Over de zaak-Jespers publiceerde hij nog tijdens dat historische proces Is het niet zo, meneer Jespers?, waarvan 17.000 exemplaren werden verkocht. Over geruchtmakende assisenprocessen publiceerde hij tevens Beschuldigde sta op! (2004), Moord en doodslag (2005) en Familiedrama’s (2006).TRUE CRIME

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
G. Verwerft
Uitgever
Manteau
ISBN
9789022319604
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2006
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
375

Beschrijving

HET PROCES JESPERS
De waarheid achter het meest sensationele proces van de twintigste eeuw
Een populaire onderzoeksrechter wordt beschuldigd van moord, moordpoging, roofoverval, oplichting, laster en verboden wapenbezit. Samen met hem worden een fantast, een avonturier, een garagist, een bankdirecteur, een advocaat en een raadselachtig blondje opgepakt. Dit is begin 1977 de intro van wat het proces van de twintigste eeuw zal worden.
Onderzoeksrechter Guy Jespers wordt de hoofdrolspeler in dit verhaal van haat, schande, onmacht, vriendjespolitiek en een zwaar falende justitie. Een voor een kruipen de vijf andere verdachten uit het moeras en hervatten ze hun gewone leven. Alleen Jespers blijft achter. Hij wordt vrijgesproken van moord, maar niet van de andere beschuldigingen. Het proces brak Guy Jespers als magistraat en als mens. Ook hoge politici en magistraten kwamen in opspraak.
Door dit geruchtmakende assisenproces verdween bij de bevolking definitief het blindelingse vertrouwen in justitie. Het proces van de eeuw had niet alleen mensen gebroken, ook Vrouwe Justitia was haar maagdelijkheid en haar eer kwijt.
‘Gust Verwerft is de ongerkroonde koning van de Vlaamse gerechtsjournalisten.’ DE STANDAARD
‘Gust verwerft raakt als chroniqueur van assisen de kern van het debat: wordt de volksjury overtuigd op basis van argumenten of van sentimenten?’ JURISTENKRANT
GUST VERWERFT (1944), die gedurende bijna veertig jaar nagenoeg duizend processen voor het hof van assisen volgde, noemt de zaak-Jespers ‘het boeiendste proces dat ik ooit heb meegemaakt’. Over de zaak-Jespers publiceerde hij nog tijdens dat historische proces Is het niet zo, meneer Jespers?, waarvan 17.000 exemplaren werden verkocht. Over geruchtmakende assisenprocessen publiceerde hij tevens Beschuldigde sta op! (2004), Moord en doodslag (2005) en Familiedrama’s (2006).
TRUE CRIME

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
G. Verwerft
Uitgever
Manteau
ISBN
9789022319604
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2006
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
375

Pak mee!