Het roer om

Prijs € 16,90

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Ook beschikbaar als:

Tom Kellerhuis

Paperback | April 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In 2008 besloot de bekende journalist Tom Kellerhuis (46) zijn goedbetaalde baan als chef Kunst en Cultuur (de machtigste functie ‘achter het nietje’ in de Amsterdamse Grachtengordel) van het destijds roemruchte opinieweekblad HP/De Tijd op te offeren. Hij meldde zich aan voor de koksopleiding aan het ROC van Amsterdam, en ging tussen de pubers als leerling-kok werken in tal van beroemde restaurants in binnen- en buitenland.Deze ingrijpende beslissing veranderde zijn leven drastisch; de eens zo machtige en geziene journalist die moeiteloos andere carrières maakte én brak, kwam terecht in het rauwe en donkere bestaan van de professionele keuken, waar hij als jongste bediende moest doen wat zijn meerderen hem opdroegen. Hij was geen koning meer maar een keukenslaaf. Zijn droom veranderde langzaam in een nachtmerrie. En toch zette hij door.HET ROER OM is niet alleen een hilarisch verslag van Kellerhuis’pogingen om met vallen en opstaan een chef-kok te worden. Het leest ook als een ijzingwekkende thriller over het werkelijke wel en wee onder aan de ladder van de voedselindustrie. Bovenal is H E T R O E R OM het relaas van iemand die op het hoogtepunt van een glansrijke carrière al zijn schepen achter zich verbrandt en besluit zijn hart te volgen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Tom Kellerhuis
Uitgever
Carrera
ISBN
9789048805037
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

In 2008 besloot de bekende journalist Tom Kellerhuis (46) zijn goedbetaalde baan als chef Kunst en Cultuur (de machtigste functie ‘achter het nietje’ in de Amsterdamse Grachtengordel) van het destijds roemruchte opinieweekblad HP/De Tijd op te offeren. Hij meldde zich aan voor de koksopleiding aan het ROC van Amsterdam, en ging tussen de pubers als leerling-kok werken in tal van beroemde restaurants in binnen- en buitenland.

Deze ingrijpende beslissing veranderde zijn leven drastisch; de eens zo machtige en geziene journalist die moeiteloos andere carrières maakte én brak, kwam terecht in het rauwe en donkere bestaan van de professionele keuken, waar hij als jongste bediende moest doen wat zijn meerderen hem opdroegen. Hij was geen koning meer maar een keukenslaaf. Zijn droom veranderde langzaam in een nachtmerrie. En toch zette hij door.

HET ROER OM is niet alleen een hilarisch verslag van Kellerhuis’pogingen om met vallen en opstaan een chef-kok te worden. Het leest ook als een ijzingwekkende thriller over het werkelijke wel en wee onder aan de ladder van de voedselindustrie. Bovenal is H E T R O E R OM het relaas van iemand die op het hoogtepunt van een glansrijke carrière al zijn schepen achter zich verbrandt en besluit zijn hart te volgen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Tom Kellerhuis
Uitgever
Carrera
ISBN
9789048805037
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Pak mee!