Het schaakmeisje (e-Book)

Prijs € 7,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Tim Crothers

EPUB met digitaal watermerk | Januari 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Een verhaal over dromen, doorzettingsvermogen en een nieuwe toekomst Phiona Mutesi is een jonge, analfabete vrouw die opgroeide in Oeganda. Ze was voorbestemd tot het leven dat haar dorpsgenoten leefden: in armoede. Tot ze een schaakbord tegenkwam. Al op haar elfde was ze nationaal schaakkampioen, en op haar vijftiende won ze tegen alle verwachtingen in het belangrijkste jeugdschaakkampioenschap van Afrika. Haar overwinning gaf Phiona de kans deel te nemen aan de Schaakolympiade in Rusland, een toernooi waar eerder grootheden als Garry Kasparov en Bobby Fischer aan deelnamen. En ze heeft nog een lange toekomst voor zich... Het schaakmeisje is Phiona’s bijzondere en inspirerende levensverhaal: van haar jeugd in een sloppenwijk in Oeganda, de uitdagingen waar ze voor stond in haar nog jonge leven, de veel te vroege dood van haar vader, en vooral haar aangeboren talent voor het schaakspel dat haar een nieuwe kans in het leven heeft geschonken.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Tim Crothers
Uitgever
Lev.
ISBN
9789044966589
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Januari 2013
Bestandsgrootte
2981053 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
240

Beschrijving

Een verhaal over dromen, doorzettingsvermogen en een nieuwe toekomst

Phiona Mutesi is een jonge, analfabete vrouw die opgroeide in Oeganda. Ze was voorbestemd tot het leven dat haar dorpsgenoten leefden: in armoede. Tot ze een schaakbord tegenkwam. Al op haar elfde was ze nationaal schaakkampioen, en op haar vijftiende won ze tegen alle verwachtingen in het belangrijkste jeugdschaakkampioenschap van Afrika. Haar overwinning gaf Phiona de kans deel te nemen aan de Schaakolympiade in Rusland, een toernooi waar eerder grootheden als Garry Kasparov en Bobby Fischer aan deelnamen. En ze heeft nog een lange toekomst voor zich...

Het schaakmeisje is Phiona’s bijzondere en inspirerende levensverhaal: van haar jeugd in een sloppenwijk in Oeganda, de uitdagingen waar ze voor stond in haar nog jonge leven, de veel te vroege dood van haar vader, en vooral haar aangeboren talent voor het schaakspel dat haar een nieuwe kans in het leven heeft geschonken.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Tim Crothers
Uitgever
Lev.
ISBN
9789044966589
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Januari 2013
Bestandsgrootte
2981053 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
240