Het sprongbeen (e-Book)

Prijs € 9,99

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Albertine Sarrazin

EPUB met digitaal watermerk | Augustus 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

'De hemel was zeker tien meter naar boven geschoven. Zo begint dit cultboek dat de vlucht beschrijft van de negentienjarige Anne uit de gevangenis, waar ze is beland vanwege een gewapende roofoverval. Ze ontsnapt door van een tien meter hoge muur te springen en breekt daarbij haar 'sprongbeen', een botje in de voet, waardoor ze nauwelijks meer kan lopen. Annes weg kruist vervolgens die van Julien, die de liefde van haar leven wordt. Net als zij spreekt hij de taal van de gevangenis en hij helpt haar uit handen te blijven van de politie.Het sprongbeen is een ontroerende en energieke autobiografische roman over het bewogen leven van een stoer meisje met een achtergrond van tuchtschool en jeugdgevangenis. Met dit boek, dat in 1965 voor het eerst verscheen, liet Albertine Sarrazin het publiek kennismaken met haar geheel eigen stijl, waarin ze de ruwe kracht van de straattaal vermengde met haar poëtische vindingrijkheid en bijtende humor.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Albertine Sarrazin
Uitgever
Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
ISBN
9789023477570
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Augustus 2013
Bestandsgrootte
738118 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
165

Beschrijving

'De hemel was zeker tien meter naar boven geschoven. Zo begint dit cultboek dat de vlucht beschrijft van de negentienjarige Anne uit de gevangenis, waar ze is beland vanwege een gewapende roofoverval. Ze ontsnapt door van een tien meter hoge muur te springen en breekt daarbij haar 'sprongbeen', een botje in de voet, waardoor ze nauwelijks meer kan lopen. Annes weg kruist vervolgens die van Julien, die de liefde van haar leven wordt. Net als zij spreekt hij de taal van de gevangenis en hij helpt haar uit handen te blijven van de politie.
Het sprongbeen is een ontroerende en energieke autobiografische roman over het bewogen leven van een stoer meisje met een achtergrond van tuchtschool en jeugdgevangenis. Met dit boek, dat in 1965 voor het eerst verscheen, liet Albertine Sarrazin het publiek kennismaken met haar geheel eigen stijl, waarin ze de ruwe kracht van de straattaal vermengde met haar poëtische vindingrijkheid en bijtende humor.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Albertine Sarrazin
Uitgever
Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
ISBN
9789023477570
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Augustus 2013
Bestandsgrootte
738118 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
165