Het vaticaan

alle schilderijen; de complete collectie oude meesters, plus meer dan 300 beelden, kaarten, wandkleden en andere kunstvoorwerpen

Prijs € 69,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Anja Grebe

Hardback | September 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Meer dan 1200 kunstwerken gebundeld in 'Het Vaticaan'.Vaticaanstad meet 0,44 vierkante kilometer, maar de kunstcollectie is van wereldformaat. De Sixtijnse kapel met de Pietà van Michelangelo, werken van Giotto, Fra Angelico, Titiaan en Caravaggio - de grootste namen uit de geschiedenis bevinden zich hier. 'Het Vaticaan - alle schilderijen' biedt een ongeëvenaard overzicht van deze monumentale collectie. Anja Grebe doceert kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Erlangen-Neurenberg en maakte naam met haar publicaties over middeleeuwse en moderne kunst. Haar 'Het Vaticaan' is een erudiet overzichtswerk. Onmisbaar voor liefhebbers van de middeleeuwse Italiaanse schilderkunst.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Anja Grebe
Uitgever
KokBoekencentrum Non-Fictie
ISBN
9789043523189
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
September 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Meer dan 1200 kunstwerken gebundeld in 'Het Vaticaan'.

Vaticaanstad meet 0,44 vierkante kilometer, maar de kunstcollectie is van wereldformaat. De Sixtijnse kapel met de Pietà van Michelangelo, werken van Giotto, Fra Angelico, Titiaan en Caravaggio - de grootste namen uit de geschiedenis bevinden zich hier. 'Het Vaticaan - alle schilderijen' biedt een ongeëvenaard overzicht van deze monumentale collectie.

Anja Grebe doceert kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Erlangen-Neurenberg en maakte naam met haar publicaties over middeleeuwse en moderne kunst. Haar 'Het Vaticaan' is een erudiet overzichtswerk. Onmisbaar voor liefhebbers van de middeleeuwse Italiaanse schilderkunst.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Anja Grebe
Uitgever
KokBoekencentrum Non-Fictie
ISBN
9789043523189
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
September 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Pak mee!