Het vergeten volk (e-Book)

Het verhaal van de Jezidi's over de laatste genocide

Prijs € 10,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Brenda Stoter Boscolo

EPUB met digitaal watermerk | Oktober 2019 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In de zomer van 2014 viel IS de regio Sinjar in Noord-Irak binnen. Hun doel was de Jezidi’s, een gemeenschap met een eigen religie en een eeuwenoude cultuur, uit te roeien. De mannen werden vermoord; vrouwen en meisjes als slaaf verkocht en jongens in IS-trainingskampen gestopt. Journaliste Brenda Stoter Boscolo reisde naar Irak om over de Jezidi’s te schrijven. In de vluchtelingenkampen deed ze onderzoek naar de laatste genocide, hun geschiedenis en cultuur en sloot hechte vriendschappen. Zo volgde ze de levens van Ismael, van wie vijfendertig familieleden gekidnapt werden, van Majdal, die door is tot kindsoldaat werd gemaakt, en van Nadima, die moeder werd van een kind van een IS-strijder.Het vergeten volk toont de levenskunst, moed en veerkracht van mensen onder de benardste omstandigheden.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Brenda Stoter Boscolo
Uitgever
De Arbeiderspers
ISBN
9789029539845
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Oktober 2019
Bestandsgrootte
5584427 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
334

Beschrijving

In de zomer van 2014 viel IS de regio Sinjar in Noord-Irak binnen. Hun doel was de Jezidi’s, een gemeenschap met een eigen religie en een eeuwenoude cultuur, uit te roeien. De mannen werden vermoord; vrouwen en meisjes als slaaf verkocht en jongens in IS-trainingskampen gestopt.
Journaliste Brenda Stoter Boscolo reisde naar Irak om over de Jezidi’s te schrijven. In de vluchtelingenkampen deed ze onderzoek naar de laatste genocide, hun geschiedenis en cultuur en sloot hechte vriendschappen. Zo volgde ze de levens van Ismael, van wie vijfendertig familieleden gekidnapt werden, van Majdal, die door is tot kindsoldaat werd gemaakt, en van Nadima, die moeder werd van een kind van een IS-strijder.
Het vergeten volk toont de levenskunst, moed en veerkracht van mensen onder de benardste omstandigheden.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Brenda Stoter Boscolo
Uitgever
De Arbeiderspers
ISBN
9789029539845
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Oktober 2019
Bestandsgrootte
5584427 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
334