Het verhaal van de bamboesnijder

Prijs € 19,50

Levertijd: 1-2 werkdagen

Ook beschikbaar als:

P. van de Ven

Paperback | Juli 2006 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Prinses Mikazuki wil niets liever dan samenvallen met de man van haar hart, maar ze verdraagt geen toenadering. Een gelaagd verhaal over liefde en afwijzing, dat draait om het onmogelijke verlangen om liefdevol met iemand anders samen te vallen. Originele uitwerking van een klassiek Japans sprookje uit de 9de eeuw ('Taketori Monogatari'). Oorspronkelijke uitgave: De Geus (hardcover).Een oude bamboesnijder vindt een meisje in een holle bamboestengel. Hij neemt haar mee naar huis. Binnen een paar maanden groeit ze uit tot een beeldschone vrouw die alle mannen in het keizerrijk het hoofd op hol brengt. De 'Lichtprinses van de Buigende Bamboe' zoals ze haar noemen, wijst haar vrijers hardvochtig af. Vijf prinsen houden vol. De prinses wil er zeker van zijn dat ze bij haar toekomstige bruidegom volmaakt begrip en overeenstemming vindt. Daarom vraagt ze geschenken voor haar zintuigen. Hij die iets nieuws meebrengt en dat vooraf zó precies beschrijft dat ze het al kan zien, horen, ruiken, voelen of proeven - met hem zal ze trouwen. Alle prinsen falen. Dan probeert de keizer, die van het bijzondere meisje heeft gehoord, haar voor zich te winnen met hoofd en hart.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
P. van de Ven
Uitgever
Auteursdomein, Uitgeverij
ISBN
9789086410057
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2006
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
221

Beschrijving

Prinses Mikazuki wil niets liever dan samenvallen met de man van haar hart, maar ze verdraagt geen toenadering. Een gelaagd verhaal over liefde en afwijzing, dat draait om het onmogelijke verlangen om liefdevol met iemand anders samen te vallen. Originele uitwerking van een klassiek Japans sprookje uit de 9de eeuw ('Taketori Monogatari'). Oorspronkelijke uitgave: De Geus (hardcover).

Een oude bamboesnijder vindt een meisje in een holle bamboestengel. Hij neemt haar mee naar huis. Binnen een paar maanden groeit ze uit tot een beeldschone vrouw die alle mannen in het keizerrijk het hoofd op hol brengt. De 'Lichtprinses van de Buigende Bamboe' zoals ze haar noemen, wijst haar vrijers hardvochtig af. Vijf prinsen houden vol. De prinses wil er zeker van zijn dat ze bij haar toekomstige bruidegom volmaakt begrip en overeenstemming vindt. Daarom vraagt ze geschenken voor haar zintuigen. Hij die iets nieuws meebrengt en dat vooraf zó precies beschrijft dat ze het al kan zien, horen, ruiken, voelen of proeven - met hem zal ze trouwen. Alle prinsen falen. Dan probeert de keizer, die van het bijzondere meisje heeft gehoord, haar voor zich te winnen met hoofd en hart.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
P. van de Ven
Uitgever
Auteursdomein, Uitgeverij
ISBN
9789086410057
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2006
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
221

Pak mee!