Het vervloekte ras

Prijs € 9,50

Levertijd: 2-3 werkdagen

M. Proust

Paperback | November 2004 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

HET VERVLOEKTE RAS door Marcel PROUST is deel 7 in de reeks Perlouses. Uit het Frans vertaald door Marjan Hof [= het vertalerscollectief Martin de Haan, Rokus Hofstede en Jan Pieter van der Sterre].Binnen 'Op zoek naar de verloren tijd' [A la recherche du temps perdu] van Marcel Proust neemt het kleine, relatief zelfstandige boekdeel Sodom en Gomorra 1 (hier vertaald als 'Het vervloekte ras' een bijzondere plaats in. Aan de hand van een anekdote wordt een van de grote thema's van Prousts roman, dat van de 'inversie' oftewel homoseksualiteit, hier voor het eerst aangesneden.Hoe komt een baron ertoe om een gesprek aan te knopen met een vestenmaker? Wat kunnen mannen van zo verschillende stand met elkaar gemeen hebben? Als de twee zich samen terugtrekken kan de jonge Marcel, die getuige is van hun ontmoeting, zijn nieuwsgierigheid niet bedwingen, en vanuit een aangrenzende ruimte luistert hij met stijgende verbazing toe.Na de ontmoeting tussen baron De Charlus en Jupien krijgt de wereld voor Marcel definitief een ander aanzien.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
M. Proust
Uitgever
Voetnoot, Uitgeverij
ISBN
9789071877827
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2004
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
80

Beschrijving

HET VERVLOEKTE RAS door Marcel PROUST is deel 7 in de reeks Perlouses. Uit het Frans vertaald door Marjan Hof [= het vertalerscollectief Martin de Haan, Rokus Hofstede en Jan Pieter van der Sterre].

Binnen 'Op zoek naar de verloren tijd' [A la recherche du temps perdu] van Marcel Proust neemt het kleine, relatief zelfstandige boekdeel Sodom en Gomorra 1 (hier vertaald als 'Het vervloekte ras' een bijzondere plaats in. Aan de hand van een anekdote wordt een van de grote thema's van Prousts roman, dat van de 'inversie' oftewel homoseksualiteit, hier voor het eerst aangesneden.

Hoe komt een baron ertoe om een gesprek aan te knopen met een vestenmaker? Wat kunnen mannen van zo verschillende stand met elkaar gemeen hebben? Als de twee zich samen terugtrekken kan de jonge Marcel, die getuige is van hun ontmoeting, zijn nieuwsgierigheid niet bedwingen, en vanuit een aangrenzende ruimte luistert hij met stijgende verbazing toe.
Na de ontmoeting tussen baron De Charlus en Jupien krijgt de wereld voor Marcel definitief een ander aanzien.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
M. Proust
Uitgever
Voetnoot, Uitgeverij
ISBN
9789071877827
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2004
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
80

Pak mee!