Het ware geluk (e-Book)

Prijs € 7,49
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Seneca

EPUB met digitaal watermerk | December 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Gelukkig leven, dat wil iedereen. Maar wat is dat? Een universele vraag, waarop de Romeinse filosoof Seneca een helder antwoord heeft. Het geheim van een geslaagd leven schuilt niet in bezit. Niet in macht of grenzeloos genieten of wilde avonturen. Er is maar één hoogste goed: `morele integriteit . Of met een stoïcijns begrip: `leven volgens de natuur . Of met dat klassieke en tegelijk moderne woord: `deugd . Daarbij stelt Seneca een uitdagende vraag: kun je rijk zijn en tegelijk moreel goed leven? Is dat niet hypocriet? Dat is een verwijt dat Seneca zelf gemaakt wordt, tot in de huidige tijd. Zijn reactie is dus ook persoonlijk gekleurd. Rijkdom is geen absolute voorwaarde, zegt hij, maar je geld wegdoen hoeft ook niet. Geniet, gebruik je bezit goed, laat anderen erin delen, maar word er niet afhankelijk van. Houd het ideaal voor ogen. Een scherpe analyse, met suggesties die direct toepasbaar zijn. Vooral in het rijke Westen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Seneca
Uitgever
Athenaeum - Polak & van Gennep
ISBN
9789025301538
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
December 2013
Bestandsgrootte
817793 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
82

Beschrijving

Gelukkig leven, dat wil iedereen. Maar wat is dat? Een universele vraag, waarop de Romeinse filosoof Seneca een helder antwoord heeft. Het geheim van een geslaagd leven schuilt niet in bezit. Niet in macht of grenzeloos genieten of wilde avonturen. Er is maar één hoogste goed: `morele integriteit . Of met een stoïcijns begrip: `leven volgens de natuur . Of met dat klassieke en tegelijk moderne woord: `deugd . Daarbij stelt Seneca een uitdagende vraag: kun je rijk zijn en tegelijk moreel goed leven? Is dat niet hypocriet? Dat is een verwijt dat Seneca zelf gemaakt wordt, tot in de huidige tijd. Zijn reactie is dus ook persoonlijk gekleurd.

Rijkdom is geen absolute voorwaarde, zegt hij, maar je geld wegdoen hoeft ook niet. Geniet, gebruik je bezit goed, laat anderen erin delen, maar word er niet afhankelijk van. Houd het ideaal voor ogen.

Een scherpe analyse, met suggesties die direct toepasbaar zijn. Vooral in het rijke Westen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Seneca
Uitgever
Athenaeum - Polak & van Gennep
ISBN
9789025301538
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
December 2013
Bestandsgrootte
817793 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
82