Het zwart uit de mond van Madame Bovary (e-Book)

Prijs € 4,49
Download direct dit e-Book

Willem Brakman

EPUB met digitaal watermerk | Maart 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De hoofdpersoon in Het zwart uit de mond van Madame Bovary is niet alleen bezig met de hoofdpersoon van Gustuve Flauberts boek, hij heeft zelf ook iets van deze vrouw weg.Hij is voortdurend op zoek naar de Grote Liefde, maar dan ook telkens meer dan met het actuele object van zijn genegenheid met zichzelf bezig. Het spreekt vanzelf dat zijn vrouwelijke doelwitten lijden onder zijn problematische liefdesnatuur. In Madame Bovary, die, net als hij, leefde bij de smart om haar verlangens en ervoor stierf, herkent hij zijn eigen wezen. Hij offert de reis met een vrouw dan ook gretig en egocentrisch op aan de pelgrimage naar de plekken waar Madame Bovary verkeerd zou hebben. De compactheid en de raakheid van Brakmans formuleringen maken dat in deze roman onvergetelijke, bijna aforistische zinnen staan.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Willem Brakman
Uitgever
Querido
ISBN
9789021444178
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Maart 2013
Bestandsgrootte
765932 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
108

Beschrijving

De hoofdpersoon in Het zwart uit de mond van Madame Bovary is niet alleen bezig met de hoofdpersoon van Gustuve Flauberts boek, hij heeft zelf ook iets van deze vrouw weg.Hij is voortdurend op zoek naar de Grote Liefde, maar dan ook telkens meer dan met het actuele object van zijn genegenheid met zichzelf bezig. Het spreekt vanzelf dat zijn vrouwelijke doelwitten lijden onder zijn problematische liefdesnatuur. In Madame Bovary, die, net als hij, leefde bij de smart om haar verlangens en ervoor stierf, herkent hij zijn eigen wezen. Hij offert de reis met een vrouw dan ook gretig en egocentrisch op aan de pelgrimage naar de plekken waar Madame Bovary verkeerd zou hebben.
De compactheid en de raakheid van Brakmans formuleringen maken dat in deze roman onvergetelijke, bijna aforistische zinnen staan.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Willem Brakman
Uitgever
Querido
ISBN
9789021444178
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Maart 2013
Bestandsgrootte
765932 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
108