Hollandia Blues - grote letter uitgave

Prijs € 24,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Peter Klencke

Paperback | Augustus 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In Hollandia, Nieuw-Guinea, groeit Chris tussen zijn zevende en twaalfde jaar op in een ideaal jongensland: rondkruipen in een oude vliegtuigdump, tarzan zijn in de jungle achter Kloofkamp, of cowboy in de heuvels van Dok V. Hij roeit in een prauw over de Hollandia baai, wordt verliefd op filmsterren van de kauwgumplaatjes, kweekt een vetkuif. Bovenal wil hij een stoere Indo zijn.Op de achtergrond is het donkere verleden aanwezig van de oorlog in Indi' en de koloniale nasleep daarvan, die hun sporen in het gezin hebben nagelaten. Thuis zijn er steeds talrijkere conflicten met zijn vader die Chris binnen het gezin in een isolement brengen. Intu*tief weet hij dat hij kan overleven door zich steeds meer in zijn fantasiewereld terug te trekkenÉHollandia Blues is de po'tisch beschreven coming of age van een Indische jongen. Door de Nieuw-Guinese context is dit verhaal een unieke bijdrage aan ons Indische erfgoed. Peter Klencke werd in 1942 geboren in Bandung, en woonde in Hollandia van 1950 - 1955. Hij studeerde Nederlands, was werkzaam in het onderwijs en treedt op als zanger-liedschrijver.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Peter Klencke
Uitgever
Oorsprong, Uitgeverij
ISBN
9789461011725
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2013
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
244

Beschrijving

In Hollandia, Nieuw-Guinea, groeit Chris tussen zijn zevende en twaalfde jaar op in een ideaal jongensland: rondkruipen in een oude vliegtuigdump, tarzan zijn in de jungle achter Kloofkamp, of cowboy in de heuvels van Dok V. Hij roeit in een prauw over de Hollandia baai, wordt verliefd op filmsterren van de kauwgumplaatjes, kweekt een vetkuif. Bovenal wil hij een stoere Indo zijn.
Op de achtergrond is het donkere verleden aanwezig van de oorlog in Indi' en de koloniale nasleep daarvan, die hun sporen in het gezin hebben nagelaten. Thuis zijn er steeds talrijkere conflicten met zijn vader die Chris binnen het gezin in een isolement brengen. Intu*tief weet hij dat hij kan overleven door zich steeds meer in zijn fantasiewereld terug te trekkenÉ

Hollandia Blues is de po'tisch beschreven coming of age van een Indische jongen. Door de Nieuw-Guinese context is dit verhaal een unieke bijdrage aan ons Indische erfgoed. Peter Klencke werd in 1942 geboren in Bandung, en woonde in Hollandia van 1950 - 1955. Hij studeerde Nederlands, was werkzaam in het onderwijs en treedt op als zanger-liedschrijver.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Peter Klencke
Uitgever
Oorsprong, Uitgeverij
ISBN
9789461011725
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2013
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
244

Pak mee!