Hortense

de vergeten koningin van Holland

Prijs € 39,99

Levertijd: 2-3 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

Ook beschikbaar als:

Thera Coppens

Paperback | November 2006 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Hortense de Beauharnais (1783-1837) was de dochter van een keizerin, de vrouw van een koning en de moeder van een keizer. Toen zij in 1806 als eerste koningin van Holland met koning Lodewijk Bonaparte haar intocht hield in Den Haag, wist niemand iets over haar. Bij haar definitieve vertrek vanuit Paleis Het Loo in 1810 liet Hortense een spoor van scanda-leuze lasterverhalen na.Het leven van koningin Hortense was een aaneenschakeling van tragische avonturen. Haar vader verloor tijdens de Franse Revolutie het hoofd onder de guillotine. Haar moeder Jos ine de Beauharnais hertrouwde met Napoleon Bonaparte. Zijn oppermachtige persoonlijkheid domineerde de rest van haar bestaan. Hortense trouwde onder dwang met Napoleons broer. Het huwelijk van de levenslustige Hortense met de ziekelijk achterdochtige Lodewijk Napoleon bleek rampzalig. Twaalf jaar lang koesterde ze een grote liefde voor Charles de Flahaut, die uiteindelijk haar minnaar zou worden en vader van haar gehei-me kind. In 1815 was de rol van keizer Napoleon uitgespeeld. Hortense moest op straffe des doods Frankrijk verlaten. Na een zwerftocht belandde ze aan de oever van de Bodensee. Op Slot Arenenberg ontving ze kunste-naars als Alexandre Dumas, Lord Byron, Franz Liszt en Chateaubriand. Ze componeerde romances en stortte haar hart uit in haar memoires.Thera Coppens heeft in Hortense een aangrijpend portret geschetst van deze fascinerende vrouw en op meeslepende wijze de Franse en Hollandse geschiedenis ineengevlochten.THERA COPPENS (l947) is auteur van historische boeken als Antonius Mor hofschilder van Karel v, Dageraad van Oranje Nassau en Baarnse Lusthoven. Ze schreef artikelen in onder meer NRC Handelsblad, Vitrine en Nouveau. In 2003 verscheen Marie Corn e. Dagboek van haar reis naar het hof van Sint-Petersburg 1824-1825.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Thera Coppens
Uitgever
J.M. Meulenhoff
ISBN
9789029077873
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2006
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
579

Beschrijving

Hortense de Beauharnais (1783-1837) was de dochter van een keizerin, de vrouw van een koning en de moeder van een keizer. Toen zij in 1806 als eerste koningin van Holland met koning Lodewijk Bonaparte haar intocht hield in Den Haag, wist niemand iets over haar. Bij haar definitieve vertrek vanuit Paleis Het Loo in 1810 liet Hortense een spoor van scanda-leuze lasterverhalen na.
Het leven van koningin Hortense was een aaneenschakeling van tragische avonturen. Haar vader verloor tijdens de Franse Revolutie het hoofd onder de guillotine. Haar moeder Jos ine de Beauharnais hertrouwde met Napoleon Bonaparte. Zijn oppermachtige persoonlijkheid domineerde de rest van haar bestaan. Hortense trouwde onder dwang met Napoleons broer. Het huwelijk van de levenslustige Hortense met de ziekelijk achterdochtige Lodewijk Napoleon bleek rampzalig. Twaalf jaar lang koesterde ze een grote liefde voor Charles de Flahaut, die uiteindelijk haar minnaar zou worden en vader van haar gehei-me kind. In 1815 was de rol van keizer Napoleon uitgespeeld. Hortense moest op straffe des doods Frankrijk verlaten. Na een zwerftocht belandde ze aan de oever van de Bodensee. Op Slot Arenenberg ontving ze kunste-naars als Alexandre Dumas, Lord Byron, Franz Liszt en Chateaubriand. Ze componeerde romances en stortte haar hart uit in haar memoires.
Thera Coppens heeft in Hortense een aangrijpend portret geschetst van deze fascinerende vrouw en op meeslepende wijze de Franse en Hollandse geschiedenis ineengevlochten.
THERA COPPENS (l947) is auteur van historische boeken als Antonius Mor hofschilder van Karel v, Dageraad van Oranje Nassau en Baarnse Lusthoven. Ze schreef artikelen in onder meer NRC Handelsblad, Vitrine en Nouveau. In 2003 verscheen Marie Corn e. Dagboek van haar reis naar het hof van Sint-Petersburg 1824-1825.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Thera Coppens
Uitgever
J.M. Meulenhoff
ISBN
9789029077873
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2006
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
579

Pak mee!