Huwelijksverhalen

Prijs € 19,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

August Strindberg

Paperback | Januari 2003 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De Zweedse schrijver August Strindberg (1849-1912) schreef baanbrekend werk in naturalistische en later in expressionistische stijl. In deze bundel Huwelijksverhalen laat hij op pakkende wijze zijn licht schijnen over het thema huwelijk en alle facetten daarvan. Hij schenkt er vooral aandacht aan de positievan de vrouw. Zijn ideeën daarover zijn uiterst modern en passen nog steeds in deze tijd. Rita Törnqvist-Verschuur vertaalde met veel gevoel Strindbergs werk. Zij beschouwt de schrijver als de meest vooraanstaande Zweedse auteur, met een veelzijdig oeuvre. Hij schreef een indrukwekkende autobiografie en hij schreef toneelstukken, die nog steeds voor publiek worden gespeeld. In deze bundel is een selectie uit Strindbergs Huwelijksverhalen I en II samengebracht en aangevuld met de novelle Het groene oog, die zeer autobiografisch is.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
August Strindberg
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
ISBN
9789059110977
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2003
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
191

Beschrijving

De Zweedse schrijver August Strindberg (1849-1912) schreef baanbrekend werk in naturalistische en later in expressionistische stijl. In deze bundel Huwelijksverhalen laat hij op pakkende wijze zijn licht schijnen over het thema huwelijk en alle facetten daarvan. Hij schenkt er vooral aandacht aan de positie
van de vrouw. Zijn ideeën daarover zijn uiterst modern en passen nog steeds in deze tijd. Rita Törnqvist-Verschuur vertaalde met veel gevoel Strindbergs werk. Zij beschouwt de schrijver als de meest vooraanstaande Zweedse auteur, met een veelzijdig oeuvre. Hij schreef een indrukwekkende autobiografie en hij schreef toneelstukken, die nog steeds voor publiek worden gespeeld. In deze bundel is een selectie uit Strindbergs Huwelijksverhalen I en II samengebracht en aangevuld met de novelle Het groene oog, die zeer autobiografisch is.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
August Strindberg
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
ISBN
9789059110977
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2003
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
191

Pak mee!