Ik moest hier toevallig zijn

hoe vriendinnen en vrienden, werk en boeken mijn leven hebben gered

Prijs € 21,95

Uitverkocht

Paul Jacobs

Paperback | Januari 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

U vraagt het mij: wat is het leven?Een omweg tussen niets en niets.Twee delen lust, twee delen strevenen misschien hier en daar nog iets als God of zin of voortbestaan.Met deze versregels begint Paul Jacobs zijn autobiografie, een verslag van vijfenzestig jaar improviseren, struikelen en zo handig mogelijk laveren tussen liefde en alleen zijn, tussen mislukkingen en succes. Hij vertelt over de dood van zijn vader, uitzichtloze collegejaren, een zwarte maillot in de toneelschool en de toevalligheden die hem op weg zetten naar een carrière in de wereld van radio en tv en het gedrukte woord. In Ik moest hier toevallig zijn schrijft Jacobs met relativerende humor over zijn schrijfambities, zijn samenwerking met Marc Uytterhoeven en Guy Mortier, Daniël Van Avermaet, Betty Mellaerts, Jo De Poorter, Johan Anthierens en de humoristen van De Taalstrijd en De Rechtvaardige Rechters, over zijn liefde voor Engeland en de ontdekking van zijn Franse huis, over zijn zoektocht naar het mysterie van de mystiek, zijn ontmoetingen met Godfried Bomans, Roald Dahl, Annie M.G. Schmidt, Toon Hermans, Gerard Reve, Woody Allen en Yves Montand en over alle vrienden en vriendinnen, boeken en idolen die zonder het te weten met hun allen zijn leven hebben gered.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Paul Jacobs
Uitgever
Houtekiet
ISBN
9789089242433
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

U vraagt het mij: wat is het leven?
Een omweg tussen niets en niets.
Twee delen lust, twee delen streven
en misschien hier en daar nog iets
als God of zin of voortbestaan.

Met deze versregels begint Paul Jacobs zijn autobiografie, een verslag van vijfenzestig jaar improviseren, struikelen en zo handig mogelijk laveren tussen liefde en alleen zijn, tussen mislukkingen en succes. Hij vertelt over de dood van zijn vader, uitzichtloze collegejaren, een zwarte maillot in de toneelschool en de toevalligheden die hem op weg zetten naar een carrière in de wereld van radio en tv en het gedrukte woord.
In Ik moest hier toevallig zijn schrijft Jacobs met relativerende humor over zijn schrijfambities, zijn samenwerking met Marc Uytterhoeven en Guy Mortier, Daniël Van Avermaet, Betty Mellaerts, Jo De Poorter, Johan Anthierens en de humoristen van De Taalstrijd en De Rechtvaardige Rechters, over zijn liefde voor Engeland en de ontdekking van zijn Franse huis, over zijn zoektocht naar het mysterie van de mystiek, zijn ontmoetingen met Godfried Bomans, Roald Dahl, Annie M.G. Schmidt, Toon Hermans, Gerard Reve, Woody Allen en Yves Montand en over alle vrienden en vriendinnen, boeken en idolen die zonder het te weten met hun allen zijn leven hebben gered.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Paul Jacobs
Uitgever
Houtekiet
ISBN
9789089242433
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Pak mee!