Ik was gek van geluk

verhalen uit sektarische bewegingen

Prijs € 19,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Carine Damen

Paperback | Oktober 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Carine Damen heeft uitgebreid research gedaan naar sektarische bewegingen in Nederland. Welke zijn er? Hoe werkt zo'n beweging? Waarom doen mensen eraan mee? Is het gevaarlijk? Wie stapt eruit en waarom? Wie is de leider?Ze sprak met diverse deskundigen en heeft tientallen ex-leden van acht grote bewegingen geïnterviewd, waaronder de Noorse Broederschap en de beweging rond Sonja de Vries.In IK WAS GEK VAN GELUK geeft Damen een goed beeld van hoe het eraan toegaat in een sekte. Daarnaast vormt dit boek een grondige analyse van het fenomeen 'sektarische beweging'.Professor Kees Hoogduin, cognitief gedragstherapeut: 'Wie in een sekte gaat, doet dat niet uit eigen keuze.'Peter Hanneman, psychiater: 'Banen worden opgezegd, familieleden en partners plotseling in de steek gelaten, oude vriendschappen verbroken. En dat allemaal om te kunnen blijven baden in dat warme bad.'

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Carine Damen
Uitgever
Sijthoff
ISBN
9789021804965
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
432

Beschrijving

Carine Damen heeft uitgebreid research gedaan naar sektarische bewegingen in Nederland. Welke zijn er? Hoe werkt zo'n beweging? Waarom doen mensen eraan mee? Is het gevaarlijk? Wie stapt eruit en waarom? Wie is de leider?

Ze sprak met diverse deskundigen en heeft tientallen ex-leden van acht grote bewegingen geïnterviewd, waaronder de Noorse Broederschap en de beweging rond Sonja de Vries.

In IK WAS GEK VAN GELUK geeft Damen een goed beeld van hoe het eraan toegaat in een sekte. Daarnaast vormt dit boek een grondige analyse van het fenomeen 'sektarische beweging'.



Professor Kees Hoogduin, cognitief gedragstherapeut: 'Wie in een sekte gaat, doet dat niet uit eigen keuze.'



Peter Hanneman, psychiater: 'Banen worden opgezegd, familieleden en partners plotseling in de steek gelaten, oude vriendschappen verbroken. En dat allemaal om te kunnen blijven baden in dat warme bad.'

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Carine Damen
Uitgever
Sijthoff
ISBN
9789021804965
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
432

Pak mee!