Ik wilde alleen maar vrij zijn

Prijs € 5,00

Uitverkocht

Hulya Kalkan

Paperback | Juni 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De emancipatie van vrouwen is een onomkeerbaar proces en verdient de steun van eenieder die daaraan kan bijdragen. (...) Daarom is het noodzakelijk dat verhalen als dat van Hülya worden opgeschreven.Nebahat Albayrak in haar nawoord bij IK WILD ALLEEN MAAR VRIJ ZIINIn IK WILDE ALLEEN MAAR VRIJ ZIJN vertelt Hülva Kalkan over haar verzet tegen de plannen van haar orthodoxe moeder haar in Turkije uit te huwelijken. Ze kiest ervoor haar eigen leven te leiden in Duitsland, het land waar ze in 1979 is geboren.Met veel fantasie en moed lukt het Hülya aan haar lot te ontkomen.Hülya Kalkan is inmiddels Duits staatsburger en volgt een sociaal-pedagogische studie. Daarnaast helpt ze jonge vrouwen die eenzelfde lot wacht als dat waaraan zijzelf ternauwernood ontkwam.‘Een hartverscheurend pleidooi tegen gedwongen huwelijken (...) Hülya Kalkan bezet een welverdiende en opvallende plaats in de generatie van moslimvrouwen die opkomen voor hun vrijheid, hun rechten en hun leven’. AMNESTY INTERNATIONAL VLAANDEREN‘Een boeiend, ontroerend en prachtig boek.’ VROUW.NL

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Hulya Kalkan
Uitgever
Poema Pocket
ISBN
9789021003863
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2007
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
223

Beschrijving

De emancipatie van vrouwen is een onomkeerbaar proces en verdient de steun van eenieder die daaraan kan bijdragen. (...) Daarom is het noodzakelijk dat verhalen als dat van Hülya worden opgeschreven.
Nebahat Albayrak in haar nawoord bij IK WILD ALLEEN MAAR VRIJ ZIIN
In IK WILDE ALLEEN MAAR VRIJ ZIJN vertelt Hülva Kalkan over haar verzet tegen de plannen van haar orthodoxe moeder haar in Turkije uit te huwelijken. Ze kiest ervoor haar eigen leven te leiden in Duitsland, het land waar ze in 1979 is geboren.
Met veel fantasie en moed lukt het Hülya aan haar lot te ontkomen.
Hülya Kalkan is inmiddels Duits staatsburger en volgt een sociaal-pedagogische studie. Daarnaast helpt ze jonge vrouwen die eenzelfde lot wacht als dat waaraan zijzelf ternauwernood ontkwam.
‘Een hartverscheurend pleidooi tegen gedwongen huwelijken (...) Hülya Kalkan bezet een welverdiende en opvallende plaats in de generatie van moslimvrouwen die opkomen voor hun vrijheid, hun rechten en hun leven’. AMNESTY INTERNATIONAL VLAANDEREN
‘Een boeiend, ontroerend en prachtig boek.’ VROUW.NL

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Hulya Kalkan
Uitgever
Poema Pocket
ISBN
9789021003863
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2007
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
223

Pak mee!