In Arjans tuin

Prijs € 19,95

Uitverkocht

Arnold Janssen

Paperback | Augustus 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Een document van een stuk van mijn leven, van 5 jaar oud tot onze trouwdag. Eerst de fröbelschool bij de zusters op het Zand - Huissen, daaropvolgend de lagere school met alle vriendelijke en onvriendelijke juffen en meesters. Het jonge leven, van het kind zijn tot jonge knul. Geweldige jaren met vrienden en vriendinnen.De oorlog ving aan op 10 mei 1940 met al zijn angsten, vliegtuigen, bommen en granaten. Het barstte echt los toen op 17 september 1944 bij Arnhem en Nijmegen de parachutisten gedropt werden en wij midden in het strijdgewoel terechtkwamen.Huissen moest half oktober evacueren. Daar wij nogal achteraf woonden mochten wij thuis blijven, waar we dan ook een verschrikkelijke tijd tegemoet gingen, maar op 9 november werden we toch door de Duitsers over de Rijn gezet. Na heel wat gedoe kwamen we terecht in Oldenzaal.Hier zijn we een half jaar geweest tot de bevrijding, waarna we terug zijn gegaan naar Paasavond, onze thuishaven. Wat we daar tegenkwamen was een en al vernieling.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Arnold Janssen
Uitgever
U2pi BV
ISBN
9789087593766
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
177

Beschrijving

Een document van een stuk van mijn leven, van 5 jaar oud tot onze trouwdag. Eerst de fröbelschool bij de zusters op het Zand - Huissen, daaropvolgend de lagere school met alle vriendelijke en onvriendelijke juffen en meesters. Het jonge leven, van het kind zijn tot jonge knul. Geweldige jaren met vrienden en vriendinnen.
De oorlog ving aan op 10 mei 1940 met al zijn angsten, vliegtuigen, bommen en granaten. Het barstte echt los toen op 17 september 1944 bij Arnhem en Nijmegen de parachutisten gedropt werden en wij midden in het strijdgewoel terechtkwamen.
Huissen moest half oktober evacueren. Daar wij nogal achteraf woonden mochten wij thuis blijven, waar we dan ook een verschrikkelijke tijd tegemoet gingen, maar op 9 november werden we toch door de Duitsers over de Rijn gezet. Na heel wat gedoe kwamen we terecht in Oldenzaal.

Hier zijn we een half jaar geweest tot de bevrijding, waarna we terug zijn
gegaan naar Paasavond, onze thuishaven. Wat we daar tegenkwamen was een en al vernieling.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Arnold Janssen
Uitgever
U2pi BV
ISBN
9789087593766
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
177