In de luwte van de tijd (e-Book)

verzamelde essays over Jan Fabre 1983-2015

Prijs € 9,99

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Jo Coucke

EPUB met digitaal watermerk | Oktober 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Een weergaloze schets van een oeuvre in ontwikkeling Met zijn legendarische voorstelling Het is theater zoals te verwachten en te voorzien was plaatste Jan Fabre in 1982, bij het begin van zijn carrière, een bom onder het toenmalige theaterbestel. Sindsdien is hij niet meer van het culturele toneel verdwenen en groeide hij uit tot een van de belangrijkste kunstenaars van onze tijd. Hij exposeerde in talrijke grote musea zoals het Louvre, het Kunsthistorisches Museum in Wenen en het Stedelijk Museum in Amsterdam. Mount Olympus, zijn meest recente voorstelling, geldt als een ware apotheose in zijn oeuvre. Slechts weinigen hebben Fabres werk vanaf de beginjaren gevolgd. De hier gebundelde teksten van kunsthistoricus Jo Coucke, die werden geschreven tussen 1983 en 2015, bieden de lezer een uitzonderlijke gelegenheid om getuige te zijn van een oeuvre in ontwikkeling, van het prille begin tot vandaag.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jo Coucke
Uitgever
De Bezige Bij
ISBN
9789023497264
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Oktober 2015
Bestandsgrootte
1319109 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
146

Beschrijving

Een weergaloze schets van een oeuvre in ontwikkeling

Met zijn legendarische voorstelling Het is theater zoals te verwachten en te voorzien was plaatste Jan Fabre in 1982, bij het begin van zijn carrière, een bom onder het toenmalige theaterbestel. Sindsdien is hij niet meer van het culturele toneel verdwenen en groeide hij uit tot een van de belangrijkste kunstenaars van onze tijd. Hij exposeerde in talrijke grote musea zoals het Louvre, het Kunsthistorisches Museum in Wenen en het Stedelijk Museum in Amsterdam. Mount Olympus, zijn meest recente voorstelling, geldt als een ware apotheose in zijn oeuvre.
Slechts weinigen hebben Fabres werk vanaf de beginjaren gevolgd. De hier gebundelde teksten van kunsthistoricus Jo Coucke, die werden geschreven tussen 1983 en 2015, bieden de lezer een uitzonderlijke gelegenheid om getuige te zijn van een oeuvre in ontwikkeling, van het prille begin tot vandaag.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jo Coucke
Uitgever
De Bezige Bij
ISBN
9789023497264
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Oktober 2015
Bestandsgrootte
1319109 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
146