In Einsteins achtertuin

een duizelingwekkende toer langs de mooiste ideeen uit de natuurkunde

Prijs € 25,00

Levertijd: 2-3 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

Ook beschikbaar als:

Amanda Gefter

Paperback | Juni 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In een Chinees restaurant ergens in een buitenwijk van Philadelphia, stelt een vader een ogenschijnlijk eenvoudige vraag aan zijn vijftienjarige dochter: 'Hoe zou je "niets" definiëren?'. Het daaropvolgende gesprek was het begin van een jarenlange queeste waarin vader en dochter samen op zoek gingen naar het antwoord op de grootste mysteries van het universum. 'In Einsteins achtertuin' is het unieke verhaal van een hechte vader-dochterrelatie, verweven met de meest geavanceerde ideeën uit de natuurkunde.Voordat Amanda Gefter een gerenommeerd wetenschapsjournalist werd, werkte ze bij een trouwtijdschrift. Ze misbruikte haar perskaart om samen met haar vader natuurkundecongressen te bezoeken en in discussie te gaan met een aantal van de grootste denkers van het moment: John Wheeler, Leonard Susskind, Ed Witten en zelfs met Stephen Hawking.Het meest ongelofelijke aan dit waargebeurde verhaal is dat vader en dochter daadwerkelijk onderdeel werden van een van de belangrijkste discussies die in de natuurkunde gevoerd worden. Ons begrip van 'de werkelijkheid' blijkt in de afgelopen jaren radicaal veranderd te zijn en heeft inmiddels vormen aangenomen die zelfs Einstein in zijn stoutste dromen niet heeft voorzien. De huidige theorieën lijken er namelijk op te wijzen dat we allemaal letterlijk in ons eigen universum wonen en dat werkelijkheid dus afhankelijk is van het perspectief van de kijker.Amanda beschrijft ook haar persoonlijke ontwikkeling: hoe ze langzaam maar zeker uit het universum dat ze met haar vader deelt stapt en haar eigen universum begint te creëren. Je zou het ook opgroeien kunnen noemen. Haar stijl is zowel hilarisch als ontroerend, zowel nuchter als meeslepend. Na het lezen van dit boek zal je kijk op jezelf en op het universum zal nooit meer hetzelfde zijn.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Amanda Gefter
Uitgever
Maven Publishing
ISBN
9789491845154
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

In een Chinees restaurant ergens in een buitenwijk van Philadelphia, stelt een vader een ogenschijnlijk eenvoudige vraag aan zijn vijftienjarige dochter: 'Hoe zou je "niets" definiëren?'. Het daaropvolgende gesprek was het begin van een jarenlange queeste waarin vader en dochter samen op zoek gingen naar het antwoord op de grootste mysteries van het universum. 'In Einsteins achtertuin' is het unieke verhaal van een hechte vader-dochterrelatie, verweven met de meest geavanceerde ideeën uit de natuurkunde.

Voordat Amanda Gefter een gerenommeerd wetenschapsjournalist werd, werkte ze bij een trouwtijdschrift. Ze misbruikte haar perskaart om samen met haar vader natuurkundecongressen te bezoeken en in discussie te gaan met een aantal van de grootste denkers van het moment: John Wheeler, Leonard Susskind, Ed Witten en zelfs met Stephen Hawking.

Het meest ongelofelijke aan dit waargebeurde verhaal is dat vader en dochter daadwerkelijk onderdeel werden van een van de belangrijkste discussies die in de natuurkunde gevoerd worden. Ons begrip van 'de werkelijkheid' blijkt in de afgelopen jaren radicaal veranderd te zijn en heeft inmiddels vormen aangenomen die zelfs Einstein in zijn stoutste dromen niet heeft voorzien. De huidige theorieën lijken er namelijk op te wijzen dat we allemaal letterlijk in ons eigen universum wonen en dat werkelijkheid dus afhankelijk is van het perspectief van de kijker.

Amanda beschrijft ook haar persoonlijke ontwikkeling: hoe ze langzaam maar zeker uit het universum dat ze met haar vader deelt stapt en haar eigen universum begint te creëren. Je zou het ook opgroeien kunnen noemen. Haar stijl is zowel hilarisch als ontroerend, zowel nuchter als meeslepend. Na het lezen van dit boek zal je kijk op jezelf en op het universum zal nooit meer hetzelfde zijn.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Amanda Gefter
Uitgever
Maven Publishing
ISBN
9789491845154
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Pak mee!