In het voetspoor van de hippies (e-Book)

Over land van Europa naar India en Nepal

Prijs € 7,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Willem Oosterbeek

EPUB met digitaal watermerk | November 2019 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In de jaren zestig en zeventig trokken duizenden jongeren naar India en Nepal. Ze gingen met de Magic Bus, liftend, per trein of in hun eigen krakkemikkige busjes. Ze ontvluchtten de consumptiemaatschappij op zoek naar spirituele verdieping in het Oosten. De Beatles en Maharishi Mahesh Yogi wezen de weg. Maar gingen ze wel op zoek naar nieuwe spiritualiteit of was het het avontuur dat hen dreef? Of de goedkope kick die in India en Nepal in de vorm van hasj en heroïne te vinden was? In dit boek blijft er van de wolk van romantiek, vrijheid, blijheid en love die rond de hippietrail hangt weinig over. Toch opende de reis naar het Oosten ook nieuwe werelden. Voor het eerst kwamen jonge reizigers in contact met andere culturen en samenlevingen. Dat leerde hun dat het anders kan, een bewustzijn dat nooit meer is verdwenen. Anno 2019 verkennen duizenden backpackers de wereld op geheel eigen wijze. Dat is niet alleen aan de hippietrailers te danken, maar dat ze een belangrijke rol hebben gespeeld als gangmakers staat buiten kijf.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Willem Oosterbeek
Uitgever
De Geus
ISBN
9789044542905
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
November 2019
Bestandsgrootte
3265168 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
132

Beschrijving

In de jaren zestig en zeventig trokken duizenden jongeren naar India en Nepal. Ze gingen met de Magic Bus, liftend, per trein of in hun eigen krakkemikkige busjes. Ze ontvluchtten de consumptiemaatschappij op zoek naar spirituele verdieping in het Oosten. De Beatles en Maharishi Mahesh Yogi wezen de weg.
Maar gingen ze wel op zoek naar nieuwe spiritualiteit of was het het avontuur dat hen dreef? Of de goedkope kick die in India en Nepal in de vorm van hasj en heroïne te vinden was?
In dit boek blijft er van de wolk van romantiek, vrijheid, blijheid en love die rond de hippietrail hangt weinig over. Toch opende de reis naar het Oosten ook nieuwe werelden. Voor het eerst kwamen jonge reizigers in contact met andere culturen en samenlevingen. Dat leerde hun dat het anders kan, een bewustzijn dat nooit meer is verdwenen.
Anno 2019 verkennen duizenden backpackers de wereld op geheel eigen wijze. Dat is niet alleen aan de hippietrailers te danken, maar dat ze een belangrijke rol hebben gespeeld als gangmakers staat buiten kijf.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Willem Oosterbeek
Uitgever
De Geus
ISBN
9789044542905
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
November 2019
Bestandsgrootte
3265168 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
132