Ivo Opstelten

Een leven in het openbaar bestuur

Prijs € 26,99

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Actie: Geen verzendkosten!

Ook beschikbaar als:

Ron Meerhof

Paperback | Oktober 2019 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Terwijl zijn leeftijdsgenoten goedbetaalde carrières ambieerden in het internationale bedrijfsleven of de advocatuur werd Ivo Opstelten op zijn achtentwintigste de jongste burgemeester van Nederland, in de Drentse gemeente Dalen. Er volgden burgemeesterschappen in Doorn en Delfzijl en, na een uitstap naar het ministerie van Binnenlandse Zaken waar hij directeur-generaal Openbare Orde & Veiligheid was, in Utrecht en Rotterdam. Later werd Opstelten voorzitter van de vvd en minister van Veiligheid & Justitie in de kabinetten Rutte I en Rutte II. Oud-journalist Ron Meerhof tekende Opsteltens herinneringen aan zijn loopbaan in het openbaar bestuur op en plaatst ze in de context van een veranderende politieke werkelijkheid. Als burgemeester kreeg Opstelten te maken met de opkomst van populistische politiek: in Utrecht met het Leefbaar Utrecht van Henk Westbroek, en in Rotterdam met het overweldigende succes van Leefbaar Rotterdam van Pim Fortuyn. Als voorzitter van de vvd maakte hij de machtsstrijd tussen Mark Rutte en Rita Verdonk van dichtbij mee. Als informateur stond hij mede aan de basis van het ‘gedoogkabinet’ Rutte I. Met dit boek wil Opstelten niet alleen verantwoording afleggen voor zijn bestuurlijke loopbaan, hij wil ook jonge mensen enthousiasmeren voor een carrière in het openbare bestuur.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ron Meerhof
Uitgever
Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
ISBN
9789403172101
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2019
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
416

Beschrijving

Terwijl zijn leeftijdsgenoten goedbetaalde carrières ambieerden in het internationale bedrijfsleven of de advocatuur werd Ivo Opstelten op zijn achtentwintigste de jongste burgemeester van Nederland, in de Drentse gemeente Dalen. Er volgden burgemeesterschappen in Doorn en Delfzijl en, na een uitstap naar het ministerie van Binnenlandse Zaken waar hij directeur-generaal Openbare Orde & Veiligheid was, in Utrecht en Rotterdam. Later werd Opstelten voorzitter van de vvd en minister van Veiligheid & Justitie in de kabinetten Rutte I en Rutte II.
Oud-journalist Ron Meerhof tekende Opsteltens herinneringen aan zijn loopbaan in het openbaar bestuur op en plaatst ze in de context van een veranderende politieke werkelijkheid. Als burgemeester kreeg Opstelten te maken met de opkomst van populistische politiek: in Utrecht met het Leefbaar Utrecht van Henk Westbroek, en in Rotterdam met het overweldigende succes van Leefbaar Rotterdam van Pim Fortuyn. Als voorzitter van de vvd maakte hij de machtsstrijd tussen Mark Rutte en Rita Verdonk van dichtbij mee. Als informateur stond hij mede aan de basis van het ‘gedoogkabinet’ Rutte I.
Met dit boek wil Opstelten niet alleen verantwoording afleggen voor zijn bestuurlijke loopbaan, hij wil ook jonge mensen enthousiasmeren voor een carrière in het openbare bestuur.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ron Meerhof
Uitgever
Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
ISBN
9789403172101
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2019
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
416

Pak mee!