Jan Cremer

portret van een legende

Prijs € 31,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Hans Dutting

Paperback | Mei 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Deze documentaire verscheen eerder onder de titel: Jan Cremer Documentaire. Tergelegenheid van Cremers 70ste verjaardag verschijnt een up to date editie, tweede druk, aangevuld tot 2009. In dit rijk gedocumenteerde boek worden de wortels van Jan Cremers kunstenaars- en schrijverschap blootgelegd. Jan Cremer portret van een legende: Van ondervoede oorlogswees tot gevierd kunstenaar enbestsellerschrijver: het levensverhaal van Jan Cremer leest als een jongensboek...met veel pikante passages. Voordat hij als kunstenaar en schrijver wereldberoemd werd, had Cremer tientallen baantjes, onder meer als reclameschilder, fabrieksarbeider, beroepsmilitair, kermisklant, theaterfi gurant, boerenknecht, nachtportier en matroos op de wilde vaart. Zijn nomadische vrijheidsdrang voerde hem van zijn geboortestad Enschede naar Amsterdam, Parijs, Ibiza, New York, Cape Cod, zijn 'moederland' Hongarije en tal van andere locaties. Zijn schilderijen maakten een zegetoer door de internationale kunstwereld en zijn 'onverbiddelijke bestseller' Ik Jan Cremer werd wereldwijd vertaald en behaalde een miljoenenoplage.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Hans Dutting
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
ISBN
9789059118867
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
556

Beschrijving

Deze documentaire verscheen eerder onder de titel: Jan Cremer Documentaire. Ter
gelegenheid van Cremers 70ste verjaardag verschijnt een up to date editie, tweede druk, aangevuld tot 2009. In dit rijk gedocumenteerde boek worden de wortels van Jan Cremers kunstenaars- en schrijverschap blootgelegd. Jan Cremer portret van een legende: Van ondervoede oorlogswees tot gevierd kunstenaar en
bestsellerschrijver: het levensverhaal van Jan Cremer leest als een jongensboek...met veel pikante passages. Voordat hij als kunstenaar en schrijver wereldberoemd werd, had Cremer tientallen baantjes, onder meer als reclameschilder, fabrieksarbeider, beroepsmilitair, kermisklant, theaterfi gurant, boerenknecht, nachtportier en matroos op de wilde vaart. Zijn nomadische vrijheidsdrang voerde hem van zijn geboortestad Enschede naar Amsterdam, Parijs, Ibiza, New York, Cape Cod, zijn 'moederland' Hongarije en tal van andere locaties. Zijn schilderijen maakten een zegetoer door de internationale kunstwereld en zijn 'onverbiddelijke bestseller' Ik Jan Cremer werd wereldwijd vertaald en behaalde een miljoenenoplage.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Hans Dutting
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
ISBN
9789059118867
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
556

Pak mee!