Jeeves Een man van eer

Prijs € 19,50

Uitverkocht

P.G. Wodehouse

Paperback | Oktober 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Bertie Wooster is het prototype van de rijke, jeugdige vrijgezel, die in het vooroorlogse Londen zijn dagen in ledigheid slijt met bezoekjes aan theaters, diners met clubvrienden en uitstapjes naar het platteland met zijn landhuizen, renbanen en jachtpartijen. Jeeves, zijn persoonlijke bediende, redt hem uit de vele netelige situaties waarin Bertie terechtkomt uit een mengeling van onhandigheid, goedhartigheid en een ouderwets gevoel voor ridderlijkheid en eer.Een antiek zilveren roomkannetje in de vorm van een koe, dat te koop staat bij een antiquair in Londen, wordt hevig omstreden door Bertie's tante Dahlia en haar oude vijand Sir Watkyn Bassett. In opdracht van Tante Dahlia moet Bertie Wooster op jacht naar het kostbaar kleinood. Als de verwikkelingen rondom de roomkoe zich verplaatsen naar het kasteel Totleigh Towers op het Engelse platteland reizen ook Bertie Wooster en zijn bediende Jeeves (a gentleman's personal gentleman) af naar Totleigh Towers, waar bovendien zijn oude vriend Augustus Fink-Nottle (Gussie) logeert en zijn hulp nodig heeft. Gussie heeft een oogje op Madeline Bassett, net als Roderick Spode, een dictatoriale geweldenaar met een groot geheim. De verliefden en verloofden doen hun best elkaar te begrijpen, maar communicatiestoornissen liggen voortdurend op de loer.Bertie probeert ondertussen de roomkoe in handen te krijgen voor zijn tante Dahlia. Ook Stephanie Byng die op het kasteel logeert, heeft haar eigen redenen om de roomkoe te bemachtigen. Voeg hierbij nog een waakzame politie-agent, een onhandige hulppredikant en een verloren notitieboekje, en het recept voor tomeloze verwikkelingen ligt klaar.P.G. Wodehouse (1881-1975) schreef zo'n honderd romans en verhalenbundels. In zijn werk neemt hij het Victoriaanse en Edwardiaanse Engeland vaak op de hak. Wodehouse put bij al zijn verhalen uit ervaringen uit eigen kennissenkring en zijn leven in Londen.Leonard Beuger vertaalde het boek The Code of the Woosters (1938) in fris 'modern dutch'.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
P.G. Wodehouse
Uitgever
IJzer
ISBN
9789086841127
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Bertie Wooster is het prototype van de rijke, jeugdige vrijgezel, die in het vooroorlogse Londen zijn dagen in ledigheid slijt met bezoekjes aan theaters, diners met clubvrienden en uitstapjes naar het platteland met zijn landhuizen, renbanen en jachtpartijen. Jeeves, zijn persoonlijke bediende, redt hem uit de vele netelige situaties waarin Bertie terechtkomt uit een mengeling van onhandigheid, goedhartigheid en een ouderwets gevoel voor ridderlijkheid en eer.

Een antiek zilveren roomkannetje in de vorm van een koe, dat te koop staat bij een antiquair in Londen, wordt hevig omstreden door Bertie's tante Dahlia en haar oude vijand Sir Watkyn Bassett. In opdracht van Tante Dahlia moet Bertie Wooster op jacht naar het kostbaar kleinood.
Als de verwikkelingen rondom de roomkoe zich verplaatsen naar het kasteel Totleigh Towers op het Engelse platteland reizen ook Bertie Wooster en zijn bediende Jeeves (a gentleman's personal gentleman) af naar Totleigh Towers, waar bovendien zijn oude vriend Augustus Fink-Nottle (Gussie) logeert en zijn hulp nodig heeft. Gussie heeft een oogje op Madeline Bassett, net als Roderick Spode, een dictatoriale geweldenaar met een groot geheim. De verliefden en verloofden doen hun best elkaar te begrijpen, maar communicatiestoornissen liggen voortdurend op de loer.
Bertie probeert ondertussen de roomkoe in handen te krijgen voor zijn tante Dahlia. Ook Stephanie Byng die op het kasteel logeert, heeft haar eigen redenen om de roomkoe te bemachtigen. Voeg hierbij nog een waakzame politie-agent, een onhandige hulppredikant en een verloren notitieboekje, en het recept voor tomeloze verwikkelingen ligt klaar.

P.G. Wodehouse (1881-1975) schreef zo'n honderd romans en verhalenbundels. In zijn werk neemt hij het Victoriaanse en Edwardiaanse Engeland vaak op de hak. Wodehouse put bij al zijn verhalen uit ervaringen uit eigen kennissenkring en zijn leven in Londen.
Leonard Beuger vertaalde het boek The Code of the Woosters (1938) in fris 'modern dutch'.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
P.G. Wodehouse
Uitgever
IJzer
ISBN
9789086841127
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig