Jimmy Duffy: Kampioen in de Loopgraven

kampioen in de loopgraven

Prijs € 9,95

Tijdelijk niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Geert Spillebeen

Paperback | November 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

James Duffy, Jimmy voor de vrienden, groeit op in Schotland. Hardloper, nationaal jeugdkampioen en flierefluiter. Hij blinkt uit in de marathon. Als natuurtalent heeft hij een hekel aan trainen. Jimmy gaat liever op zwier.Als jongeman emigreert hij zoals zovelen naar Canada. Een jaar later loopt hij voor zijn nieuwe land op de Olympische Spelen van 1912. De kranten houden van Jimmy. Hij wint de ene marathon na de andere, maar tegelijk houdt hij van het zoete leven. In 1914 wint hij de allermooiste: de marathon van Boston. "Heb je een sigaretje voor mij?" vraagt hij aan de meet. "En dan een pintje."Datzelfde jaar breekt de Eerste Wereldoorlog uit. Jimmy Duffy, een ster, stelt een voorbeeld en meldt zich als soldaat. "Ik loop recht naar Berlijn", belooft hij zijn vrienden, "naar de Duitsers."In 1915 zijn de kogels hem te snel af. James Duffy sneuvelt bij Ieper. De beste marathonloper van 100 jaar geleden ligt begraven in Vlamertinge.Geert Spillebeen is journalist voor de VRT en schrijft boeken waarin meestal de Eerste Wereldoorlog het thema is

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Geert Spillebeen
Uitgever
Uitgeverij Vrijdag
ISBN
9789460012310
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
80

Beschrijving

James Duffy, Jimmy voor de vrienden, groeit op in Schotland. Hardloper, nationaal jeugdkampioen en flierefluiter. Hij blinkt uit in de marathon. Als natuurtalent heeft hij een hekel aan trainen. Jimmy gaat liever op zwier.
Als jongeman emigreert hij zoals zovelen naar Canada. Een jaar later loopt hij voor zijn nieuwe land op de Olympische Spelen van 1912. De kranten houden van Jimmy. Hij wint de ene marathon na de andere, maar tegelijk houdt hij van het zoete leven. In 1914 wint hij de allermooiste: de marathon van Boston. "Heb je een sigaretje voor mij?" vraagt hij aan de meet. "En dan een pintje."
Datzelfde jaar breekt de Eerste Wereldoorlog uit. Jimmy Duffy, een ster, stelt een voorbeeld en meldt zich als soldaat. "Ik loop recht naar Berlijn", belooft hij zijn vrienden, "naar de Duitsers."
In 1915 zijn de kogels hem te snel af. James Duffy sneuvelt bij Ieper. De beste marathonloper van 100 jaar geleden ligt begraven in Vlamertinge.
Geert Spillebeen is journalist voor de VRT en schrijft boeken waarin meestal de Eerste Wereldoorlog het thema is

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Geert Spillebeen
Uitgever
Uitgeverij Vrijdag
ISBN
9789460012310
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
80

Pak mee!