Kerstvertellingen II

Prijs € 16,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Charles Dickens

Paperback | September 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Tengevolge van een van zijn verbitterde ruzies met zijn uitgevers was Dickens in 1859 uit de redactie van Houshold Words gestapt, met het vaste besluit op staande voet een nieuw weekblad van gelijksoortig karakter op te zetten. Hij slaagde hierin binnen enkele weken, op 28 Mei 1859 verscheen het eerste nummer van All the Year Round. De verhalen uit deel II van de Kerstvertellingen werden goeddeels voor dit weekblad geschreven. De immense populariteit welke Dickens in deze jaren genoot, blijkt uit de oplage van zijn weekblad, ergens in de buurt van 300.000. niet voor niets heeft Lord Northcliffe, de beroemde Engelse kranten?magnaat, Dickens eens de bestdenkbare hoofdredacteur genoemd. Twee van Dickens" kortere romans verschenen als feuilleton in het blad: A Tale of Two Cities en Great Expectations. Andere auteurs wier werk bijdroeg tot het succes, waren Wilkie Colins en Bulwer Lytton. Tevergeefs trachtte Dickens ook Gearge Eliot over te halen hem en roman af te staan. Als alles waarmee hij te maken had, had ook het beleid van All the Year Round Dickens" volledige aandacht. Manuscripten en proefdrukken vergezelden hem op al zijn reizen; en tijdens zijn afwezigheid bombardeerde hij de staf in Londen met kattebelletjes over alles wat met het weekblad samenhing.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Charles Dickens
Uitgever
Van Holkema & Warendorf
ISBN
9789031505722
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2008
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Tengevolge van een van zijn verbitterde ruzies met zijn uitgevers was Dickens in 1859 uit de redactie van Houshold Words gestapt, met het vaste besluit op staande voet een nieuw weekblad van gelijksoortig karakter op te zetten. Hij slaagde hierin binnen enkele weken, op 28 Mei 1859 verscheen het eerste nummer van All the Year Round. De verhalen uit deel II van de Kerstvertellingen werden goeddeels voor dit weekblad geschreven.
De immense populariteit welke Dickens in deze jaren genoot, blijkt uit de oplage van zijn weekblad, ergens in de buurt van 300.000. niet voor niets heeft Lord Northcliffe, de beroemde Engelse kranten?magnaat, Dickens eens de bestdenkbare hoofdredacteur genoemd. Twee van Dickens" kortere romans verschenen als feuilleton in het blad: A Tale of Two Cities en Great Expectations. Andere auteurs wier werk bijdroeg tot het succes, waren Wilkie Colins en Bulwer Lytton. Tevergeefs trachtte Dickens ook Gearge Eliot over te halen hem en roman af te staan. Als alles waarmee hij te maken had, had ook het beleid van All the Year Round Dickens" volledige aandacht. Manuscripten en proefdrukken vergezelden hem op al zijn reizen; en tijdens zijn afwezigheid bombardeerde hij de staf in Londen met kattebelletjes over alles wat met het weekblad samenhing.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Charles Dickens
Uitgever
Van Holkema & Warendorf
ISBN
9789031505722
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2008
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig

Pak mee!