Kind ook gij

Prijs € 23,95

Levertijd: 2-3 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

Ook beschikbaar als:

Martie Genger

Paperback | Mei 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De titel 'Kind ook gij' is uit het kinderliedje 'Klokje klinkt'.Het gaat over een kind uit velen, dat bedolven wordt onder het geweld van de wereld om haar heen. Zij werd geboren in 1936, en nog geen 15 jaar later verliet zij het ouderlijk huis. Met een bagage vol kommer en kwel koopt zij met het laatste statiegeld van een lege bleekwaterfles een krant en leest een advertentie. Het was een tijd die in het hedendaags decor van onvoorstelbare luxe onmogelijk lijkt. Waarin een gezin door de mangel van godsdienstig fanatisme, oorlog, armoede, onverenigbaarheid van huwelijkspartners, verraad, ziekte en dood gaat, maar ook een tijd van heldenmoed, hulp in nood en de anonieme goedheid van zovelen.Martie Genger, geboren in Amsterdam, emigreerde in 1969 naar Curaçao en vertrok in 1983 naar Costa Rica, waarna zij met haar man en dochter in 1994 weer terugkeerden naar Curaçao. In beide landen heeft Martie 12 solo en 39 groepsexposities in de Beeldende Kunst gehouden. Daarin heeft zij diverse prijzen gewonnen. Ook schreef zij honderden dikke brieven aan familie en vrienden in haar geboorteland. Zowel brieven als essays. Ook schrijft zij al jaren elke week 'een wijsheid' onder de titel "Warwaru", en soms ingezonden stukken in het Antilliaans Dagblad. Inmiddels zijn deze 'warwaru's' als bundel bij de Schrijverspunt clusteruitgeverij verschenen op 15 januari 2014 onder de titel 'Warwaru', 649 Eigen Wijsheden van Martie Genger.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Martie Genger
Uitgever
Martie Genger
ISBN
9789462660199
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2014
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
452

Beschrijving

De titel 'Kind ook gij' is uit het kinderliedje 'Klokje klinkt'.
Het gaat over een kind uit velen, dat bedolven wordt onder het geweld van de wereld om haar heen. Zij werd geboren in 1936, en nog geen 15 jaar later verliet zij het ouderlijk huis. Met een bagage vol kommer en kwel koopt zij met het laatste statiegeld van een lege bleekwaterfles een krant en leest een advertentie. Het was een tijd die in het hedendaags decor van onvoorstelbare luxe onmogelijk lijkt. Waarin een gezin door de mangel van godsdienstig fanatisme, oorlog, armoede, onverenigbaarheid van huwelijkspartners, verraad, ziekte en dood gaat, maar ook een tijd van heldenmoed, hulp in nood en de anonieme goedheid van zovelen.

Martie Genger, geboren in Amsterdam, emigreerde in 1969 naar Curaçao en vertrok in 1983 naar Costa Rica, waarna zij met haar man en dochter in 1994 weer terugkeerden naar Curaçao. In beide landen heeft Martie 12 solo en 39 groepsexposities in de Beeldende Kunst gehouden. Daarin heeft zij diverse prijzen gewonnen. Ook schreef zij honderden dikke brieven aan familie en vrienden in haar geboorteland. Zowel brieven als essays. Ook schrijft zij al jaren elke week 'een wijsheid' onder de titel "Warwaru", en soms ingezonden stukken in het Antilliaans Dagblad. Inmiddels zijn deze 'warwaru's' als bundel bij de Schrijverspunt clusteruitgeverij verschenen op 15 januari 2014 onder de titel 'Warwaru', 649 Eigen Wijsheden van Martie Genger.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Martie Genger
Uitgever
Martie Genger
ISBN
9789462660199
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2014
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
452

Pak mee!