Kinder- en jeugdpsychiatrie III Behandeling en begeleiding

Prijs € 53,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Paperback | Januari 1996 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In dit laatste deel van de trilogie Kinder- en jeugdpsychiatrie staan behandeling en begeleiding van kinderen en jeugdigen met psychiatrische problematiek centraal. Het boek is bijzonder waardevol omdat de behandelaars zelf aan het woord zijn. Kennis van psychopathologie, onderzoek en diagnostiek, zoals behandeld in deel I en II van de trilogie, wordt bekend verondersteld. De auteurs concentreren zich op de behandeling en begeleiding van kind, jeugdige en gezin. Het boek opent met de typering van de behandelingsmogelijkheden: de medische, de leertheoretische, de psychodynamische en de systeemtheoretische behandelingsvormen. Vervolgens wordt per ontwikkelingsstoornis of ziektebeeld systematisch beschreven welk perspectief de behandelingsvormen kunnen bieden. 3e druk.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023230397
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 1996
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

In dit laatste deel van de trilogie Kinder- en jeugdpsychiatrie staan behandeling en begeleiding van kinderen en jeugdigen met psychiatrische problematiek centraal. Het boek is bijzonder waardevol omdat de behandelaars zelf aan het woord zijn. Kennis van psychopathologie, onderzoek en diagnostiek, zoals behandeld in deel I en II van de trilogie, wordt bekend verondersteld. De auteurs concentreren zich op de behandeling en begeleiding van kind, jeugdige en gezin.

Het boek opent met de typering van de behandelingsmogelijkheden: de medische, de leertheoretische, de psychodynamische en de systeemtheoretische behandelingsvormen. Vervolgens wordt per ontwikkelingsstoornis of ziektebeeld systematisch beschreven welk perspectief de behandelingsvormen kunnen bieden.

3e druk.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023230397
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 1996
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Pak mee!