Kleine culinaire encyclopedie van Vlaanderen

van Antwerpse handjes tot Zeebrugse grijze garnalen

Prijs € 22,50

Uitverkocht

M. Declercq

Paperback | Mei 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Streekproducten staan opnieuw volop in de belangstelling. Na de Geraardsbergse mattentaart werd onlangs het Brusselse grond-witloof door de Europese Commissie erkend als ‘Beschermde Geografische Aanduiding’, en de Vlaams-Brabantse tafeldruif is het eerste Vlaamse streekproduct dat beschermd wordt met een ‘Beschermde Oorsprongsbenaming’. We mogen trots zijn op ons culinaire erfgoed: de heerlijke Vlaamse grijze garnalen, een gezonde boterham met filet d’Anvers of Loonse stroop, de exclusieve Poperingse hopscheuten, de Lierse Vlaaikens, de Antwerpse Handjes… En natuurlijk wordt ook de dorstige Belg niet vergeten. Welke stad of provincie hij ook bezoekt, altijd staat er wel een streekbiertje of een jenevertje klaar. Het zijn stuk voor stuk producten die met veel liefde en vakkennis op ambachtelijke wijze en met respect voor de traditie worden gemaakt. Achter elk van deze producten zit een verhaal. In zijn Kleine culinaire encyclopedie van Vlaanderen gaat culinair auteur Marc Declerq in alle Vlaamse provincies op zoek naar de streekeigen producten en hun fascinerende geschiedenis. De Kleine culinaire encyclopedie van Vlaanderen is een heerlijk boek vol streekgebonden lekkers, met traditionele bereidingen en nieuwe interpretaties van de klassiekers, en met praktische informatie, zoals adressen van producenten van streekproducten. Elk hoofdstuk eindigt met een gastronomisch menu vol streekproducten, gecreëerd door een gerenommeerd restaurant uit de betreffende provincie.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
M. Declercq
Uitgever
WPG Uitgevers BE - Algemeen & Import
ISBN
9789002222849
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
223

Beschrijving

Streekproducten staan opnieuw volop in de belangstelling. Na de Geraardsbergse mattentaart werd onlangs het Brusselse grond-witloof door de Europese Commissie erkend als ‘Beschermde Geografische Aanduiding’, en de Vlaams-Brabantse tafeldruif is het eerste Vlaamse streekproduct dat beschermd wordt met een ‘Beschermde Oorsprongsbenaming’.

We mogen trots zijn op ons culinaire erfgoed: de heerlijke Vlaamse grijze garnalen, een gezonde boterham met filet d’Anvers of Loonse stroop, de exclusieve Poperingse hopscheuten, de Lierse Vlaaikens, de Antwerpse Handjes… En natuurlijk wordt ook de dorstige Belg niet vergeten. Welke stad of provincie hij ook bezoekt, altijd staat er wel een streekbiertje of een jenevertje klaar. Het zijn stuk voor stuk producten die met veel liefde en vakkennis op ambachtelijke wijze en met respect voor de traditie worden gemaakt. Achter elk van deze producten zit een verhaal. In zijn Kleine culinaire encyclopedie van Vlaanderen gaat culinair auteur Marc Declerq in alle Vlaamse provincies op zoek naar de streekeigen producten en hun fascinerende geschiedenis.

De Kleine culinaire encyclopedie van Vlaanderen is een heerlijk boek vol streekgebonden lekkers, met traditionele bereidingen en nieuwe interpretaties van de klassiekers, en met praktische informatie, zoals adressen van producenten van streekproducten. Elk hoofdstuk eindigt met een gastronomisch menu vol streekproducten, gecreëerd door een gerenommeerd restaurant uit de betreffende provincie.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
M. Declercq
Uitgever
WPG Uitgevers BE - Algemeen & Import
ISBN
9789002222849
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
223

Pak mee!