Kleine verhalen

Prijs € 11,50

Uitverkocht

Peter de Jong

Paperback | Juli 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De schrijver van deze bundel was 9 jaar toen hij op de Veluwe hagedissen ontdekte. Gedreven door nieuwsgierigheid ving hij ze om ze daarna in een wasteil van zijn moeder een tijdje goed in de gaten te houden. Zo kwam van het een het ander.Veel en veel later, nog altijd gefascineerd door overwegend kleine dieren, heeft hij zijn waarnemingen op papier gezet. Zo begint dit boekje met vijf 'oorlogsverhalen' uit de periode vlak voor de Slag om Arnhem. De overige zijn van recentere datum.Een spin, een wesp, een mug, maar ook een salamander en een spitsmuis zijn de hoofdrolspelers in deze kleine verhalen. Oud-journalist Peter de Jong stond erbij en keek ernaar. Vol gevoel, vol verwondering, van heel dichtbij en met precisie beschrijft hij het doen en laten van zijn 'onderwerpen'.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Peter de Jong
Uitgever
Lecturium B.V.
ISBN
9789048428878
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2013
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
58

Beschrijving

De schrijver van deze bundel was 9 jaar toen hij op de Veluwe hagedissen ontdekte. Gedreven door nieuwsgierigheid ving hij ze om ze daarna in een wasteil van zijn moeder een tijdje goed in de gaten te houden. Zo kwam van het een het ander.

Veel en veel later, nog altijd gefascineerd door overwegend kleine dieren, heeft hij zijn waarnemingen op papier gezet. Zo begint dit boekje met vijf 'oorlogsverhalen' uit de periode vlak voor de Slag om Arnhem. De overige zijn van recentere datum.

Een spin, een wesp, een mug, maar ook een salamander en een spitsmuis zijn de hoofdrolspelers in deze kleine verhalen. Oud-journalist Peter de Jong stond erbij en keek ernaar. Vol gevoel, vol verwondering, van heel dichtbij en met precisie beschrijft hij het doen en laten van zijn 'onderwerpen'.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Peter de Jong
Uitgever
Lecturium B.V.
ISBN
9789048428878
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2013
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
58