Krakatiet

Prijs € 22,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Karel Capek

Paperback | Februari 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De eerste Nederlandse vertaling van deze visionaire klassieker uit 1924 past moeiteloos in het rijtje recente succesvolle herontdekkingen van Wereldbibliotheek: Thomas Manns Jozef en zijn broers, Alfred Döblins Berlijn Alexanderplatz, Nikos Kazantzakis' Leven en wandel van Zorbás de Griek, Vladimir Zjabotinski's Afscheid van OdessaProkop vindt een explosief uit dat vele malen krachtiger is dan dynamiet en een aantal merkwaardige eigenschappen heeft . Hij noemt het 'krakatiet', naar het eiland Krakatau dat in 1883 door een vulkaanuitbarsting werd weggevaagd. Als de belangstelling groeit voor dit nieuwe explosief, begint voor Prokop een lange en hallucinerende tocht die hem onder meer naar een gesluierde vrouw en een aanbiddelijke prinses voert. Het spontane ontploffingsgevaar van die liefdes blijkt net zo groot als zijn eigen uitvinding.In deze roman uit 1924 laat Capek, net als in zijn roman Oorlog met de Salamanders, op vrolijke wijze een wereld van ongebreideld geloof in vooruitgang zien. Maar dat vooruitgangsgeloof kan uiteindelijk de wereld vernietigen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Karel Capek
Uitgever
Wereldbibliotheek
ISBN
9789028426399
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
368

Beschrijving

De eerste Nederlandse vertaling van deze visionaire klassieker uit 1924 past moeiteloos in het rijtje recente succesvolle herontdekkingen van Wereldbibliotheek: Thomas Manns Jozef en zijn broers, Alfred Döblins Berlijn Alexanderplatz, Nikos Kazantzakis' Leven en wandel van Zorbás de Griek, Vladimir Zjabotinski's Afscheid van Odessa

Prokop vindt een explosief uit dat vele malen krachtiger is dan dynamiet en een aantal merkwaardige eigenschappen heeft . Hij noemt het 'krakatiet', naar het eiland Krakatau dat in 1883 door een vulkaanuitbarsting werd weggevaagd.

Als de belangstelling groeit voor dit nieuwe explosief, begint voor Prokop een lange en hallucinerende tocht die hem onder meer naar een gesluierde vrouw en een aanbiddelijke prinses voert. Het spontane ontploffingsgevaar van die liefdes blijkt net zo groot als zijn eigen uitvinding.

In deze roman uit 1924 laat Capek, net als in zijn roman Oorlog met de Salamanders, op vrolijke wijze een wereld van ongebreideld geloof in vooruitgang zien. Maar dat vooruitgangsgeloof kan uiteindelijk de wereld vernietigen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Karel Capek
Uitgever
Wereldbibliotheek
ISBN
9789028426399
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
368

Pak mee!