Kunstroof in Egypte

Prijs € 12,75

Uitverkocht

Huub Pragt

Paperback | Mei 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Deze thriller vormt het vervolg op de succesvolle debuutroman 'De Verborgen Tombe' uit 2008. Het verhaal speelt zich af tegen de achtergrond van de Facebookrevolutie in Egypte, die op 25 januari 2011 begon en achttien dagen later eindigde met het vertrek van de president. Minister van Oudheden Mahmoed el-Hadidi krijgt de opdracht verschillende topstukken uit het Egyptisch museum veilig te stellen. Enige dagen later wordt er ingebroken in het museum. Er worden veel vernielingen aangericht, maar er wordt volgens de minister niets vermist. In deze chaotische periode komen vier Europese onderzoekers na drie jaar gevangenschap weer op vrije voeten. De vrienden maken de revolutie van zeer dichtbij mee op het Tahrirplein in Caïro. Ze ontdekken dat er veel meer topstukken uit het museum zijn verdwenen dan minister El-Hadidi in zijn rommelige perscommuniqués het Egyptische volk en de toegestroomde internationale pers wil doen geloven. Wie zit er werkelijk achter deze kunstroof? De vrienden gaan op zoek naar de waarheid, maar betalen hiervoor een hoge prijs.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Huub Pragt
Uitgever
Huub Pragt Egyptoloog
ISBN
9789081047401
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
240

Beschrijving

Deze thriller vormt het vervolg op de succesvolle debuutroman 'De Verborgen Tombe' uit 2008.
Het verhaal speelt zich af tegen de achtergrond van de Facebookrevolutie in Egypte, die op 25 januari 2011 begon en achttien dagen later eindigde met het vertrek van de president. Minister van Oudheden Mahmoed el-Hadidi krijgt de opdracht verschillende topstukken uit het Egyptisch museum veilig te stellen. Enige dagen later wordt er ingebroken in het museum. Er worden veel vernielingen aangericht, maar er wordt volgens de minister niets vermist.
In deze chaotische periode komen vier Europese onderzoekers na drie jaar gevangenschap weer op vrije voeten. De vrienden maken de revolutie van zeer dichtbij mee op het Tahrirplein in Caïro. Ze ontdekken dat er veel meer topstukken uit het museum zijn verdwenen dan minister El-Hadidi in zijn rommelige perscommuniqués het Egyptische volk en de toegestroomde internationale pers wil doen geloven.
Wie zit er werkelijk achter deze kunstroof? De vrienden gaan op zoek naar de waarheid, maar betalen hiervoor een hoge prijs.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Huub Pragt
Uitgever
Huub Pragt Egyptoloog
ISBN
9789081047401
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
240