Lang leven (e-Book)

Het familieverhaal achter een Chinese toko

Prijs € 0,00

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Karina Meeuwse

EPUB met digitaal watermerk | Februari 2020 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Karina Meeuwse vertelt in Lang leven het fascinerende familieverhaal achter het grootste Chinese warenhuis van West-Europa, Toko Dun Yong, en verweeft daarmee ook de grotere geschiedenis van Chinese immigranten in Nederland. Ergens in het jaar 1912 verliet de zestienjarige Dun Yong Sau zijn dorp in China en begon een lange reis op weg naar een beter bestaan. Zijn kostbaarste bezit was de vaardigheid om te lezen en schrijven. In Hongkong monstert hij aan op een schip dat hem via Liverpool naar Amsterdam zal brengen. Daar komt hij terecht in de jonge Chinese gemeenschap van de jaren twintig, en vindt hij werk en vriendschap. Dun Yong Sau maakt er de economische crisis mee die hem dwingt om pindakoekjes te verkopen. Tijdens de oorlog ontmoet hij zijn vrouw Stientje, en neemt zijn lot een andere wending. Samen huren ze een kleine winkel in de Stormsteeg, en beginnen een toko in oosterse producten. Ruim zestig jaar later hebben hun kinderen en kleinkinderen van Toko Dun Yong een imperium gemaakt; een vijf verdiepingen tellend Aziatisch warenhuis met kookstudio, trendy foodstore en groothandel die wereldwijd zaken doet. Het succesverhaal van drie generaties Dun Yong loopt in Lang leven van Karina Meeuwse parallel met de roerige geschiedenis van de Chinezen in Nederland.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Karina Meeuwse
Uitgever
Ambo|Anthos
ISBN
9789026340475
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Februari 2020
Bestandsgrootte
4494722 bytes
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Karina Meeuwse vertelt in Lang leven het fascinerende familieverhaal achter het grootste Chinese warenhuis van West-Europa, Toko Dun Yong, en verweeft daarmee ook de grotere geschiedenis van Chinese immigranten in Nederland.

Ergens in het jaar 1912 verliet de zestienjarige Dun Yong Sau zijn dorp in China en begon een lange reis op weg naar een beter bestaan. Zijn kostbaarste bezit was de vaardigheid om te lezen en schrijven. In Hongkong monstert hij aan op een schip dat hem via Liverpool naar Amsterdam zal brengen. Daar komt hij terecht in de jonge Chinese gemeenschap van de jaren twintig, en vindt hij werk en vriendschap. Dun Yong Sau maakt er de economische crisis mee die hem dwingt om pindakoekjes te verkopen. Tijdens de oorlog ontmoet hij zijn vrouw Stientje, en neemt zijn lot een andere wending. Samen huren ze een kleine winkel in de Stormsteeg, en beginnen een toko in oosterse producten. Ruim zestig jaar later hebben hun kinderen en kleinkinderen van Toko Dun Yong een imperium gemaakt; een vijf verdiepingen tellend Aziatisch warenhuis met kookstudio, trendy foodstore en groothandel die wereldwijd zaken doet. Het succesverhaal van drie generaties Dun Yong loopt in Lang leven van Karina Meeuwse parallel met de roerige geschiedenis van de Chinezen in Nederland.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Karina Meeuwse
Uitgever
Ambo|Anthos
ISBN
9789026340475
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Februari 2020
Bestandsgrootte
4494722 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig