Léon en Louise

Prijs € 21,95

Uitverkocht

Alex Capus

Paperback | November 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Een liefdesgeschiedenis van de twintigste eeuwTwee jonge mensen worden op elkaar verliefd, maar de oorlog drijft hen uiteen.In het voorjaar van 1918 ontmoet Léon Le Gall in het Franse Cherbourg een vrouw: Louise Janvier. Hun liefde is even kort als heftig. Tijdens een bombardement verliezen ze elkaar uit het oog; beiden denken dat de ander het niet heeft overleefd. Léon trouwt, Louise blijft achter. Tien jaar later ontmoeten ze elkaar weer in Parijs en hun liefde blijkt nog even sterk als in dat voorjaar van 1918.Tot de dood van Léon in 1986 zullen zij een dubbelleven leiden, een liefde van achtenzestig jaar die nooit dooft maar door de tijd is achterhaald. Léon en Louise is een grote roman over de twintigste eeuw en een wonderbaarlijke liefdesgeschiedenis.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Alex Capus
Uitgever
Mouria
ISBN
9789045802343
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
240

Beschrijving

Een liefdesgeschiedenis van de twintigste eeuw


Twee jonge mensen worden op elkaar verliefd, maar de oorlog drijft hen uiteen.

In het voorjaar van 1918 ontmoet Léon Le Gall in het Franse Cherbourg een vrouw: Louise Janvier. Hun liefde is even kort als heftig. Tijdens een bombardement verliezen ze elkaar uit het oog; beiden denken dat de ander het niet heeft overleefd. Léon trouwt, Louise blijft achter. Tien jaar later ontmoeten ze elkaar weer in Parijs en hun liefde blijkt nog even sterk als in dat voorjaar van 1918.
Tot de dood van Léon in 1986 zullen zij een dubbelleven leiden, een liefde van achtenzestig jaar die nooit dooft maar door de tijd is achterhaald.

Léon en Louise is een grote roman over de twintigste eeuw en een wonderbaarlijke liefdesgeschiedenis.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Alex Capus
Uitgever
Mouria
ISBN
9789045802343
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
240

Pak mee!