Levi Andreas

Prijs € 23,99

Nog niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

David Pefko

Paperback | Augustus 2024 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Rosa studeerde ooit psychologie, nu slijt ze haar dagen op de strijkafdeling van een stomerij. ’s Avonds zit ze alleen thuis en ervaart grote leegte. Haar moeder heeft zichzelf van kant gemaakt door een fles gootsteenontstopper leeg te drinken, haar broertje is naar Amerika vertrokken en haar vader kijkt elke avond naar een spijkertje in de muur. Rosa’s leven neemt een wending wanneer ze op een dag in het borstzakje van een overhemd een briefje vindt met een vreemde boodschap. Terwijl de stomerij het podium wordt van een misdrijf, gaat Rosa op zoek naar de eigenaar van het overhemd. Levi Andreas is een boek over vluchten, leugens en bedrog. David Pefko beschrijft in deze knap geconstrueerde roman lichtvoetig en tragikomisch twee levens die met elkaar verknoopt raken. Briefroman, roadnovel, geschiedenis van een stomerij en een oefening in afstand ineen. David Pefko (1983) is de schrijver van Het voorseizoen, Daar komen de vliegen en recent De Gebroeders Maxilari (longlist Libris Literatuur Prijs 2024). Pefko publiceerde onder meer verhalen en columns in Tirade, Hollands Maandblad, Das Magazin, De Morgen en NRC. Levi Andreas was zijn debuut. ‘Een geslaagd debuut!’ NRC ‘Pefko is iemand die durft te vertellen, die niet bang is om een verhaal tot haast mythische proporties op te blazen.’ HP/DE TIJD ‘David Pefko is dé ontdekking van het jaar.’ NIW

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
David Pefko
Uitgever
Prometheus
ISBN
9789044656282
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2024
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
384

Beschrijving

Rosa studeerde ooit psychologie, nu slijt ze haar dagen op de strijkafdeling van een stomerij. ’s Avonds zit ze alleen thuis en ervaart grote leegte. Haar moeder heeft zichzelf van kant gemaakt door een fles gootsteenontstopper leeg te drinken, haar broertje is naar Amerika vertrokken en haar vader kijkt elke avond naar een spijkertje in de muur.

Rosa’s leven neemt een wending wanneer ze op een dag in het borstzakje van een overhemd een briefje vindt met een vreemde boodschap. Terwijl de stomerij het podium wordt van een misdrijf, gaat Rosa op zoek naar de eigenaar van het overhemd.

Levi Andreas is een boek over vluchten, leugens en bedrog. David Pefko beschrijft in deze knap geconstrueerde roman lichtvoetig en tragikomisch twee levens die met elkaar verknoopt raken. Briefroman, roadnovel, geschiedenis van een stomerij en een oefening in afstand ineen.

David Pefko (1983) is de schrijver van Het voorseizoen, Daar komen de vliegen en recent De Gebroeders Maxilari (longlist Libris Literatuur Prijs 2024). Pefko publiceerde onder meer verhalen en columns in Tirade, Hollands Maandblad, Das Magazin, De Morgen en NRC. Levi Andreas was zijn debuut.

‘Een geslaagd debuut!’
NRC

‘Pefko is iemand die durft te vertellen, die niet bang is om een verhaal tot haast mythische proporties op te blazen.’
HP/DE TIJD

‘David Pefko is dé ontdekking van het jaar.’
NIW

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
David Pefko
Uitgever
Prometheus
ISBN
9789044656282
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2024
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
384

Pak mee!