Licht (e-Book)

de Nederlandse Republiek als bakermat van de Verlichting

Prijs € 9,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

André Klukhuhn

EPUB met digitaal watermerk | Juni 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De zeventiende eeuw is niet alleen de periode in de Europese cultuurgeschiedenis die goeddeels samenvalt met de vroege Verlichting. Dezelfde periode staat ook bekend als de Gouden Eeuw in de geschiedenis van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden. In Frankrijk en Engeland keek men met argusogen naar die nieuwe, rijke staat, dit koloniale wereldrijk, zonder koning, zonder hof van edelen, maar met zelfbestuur van een volk. René Descartes en Baruch Spinoza domineerden de filosofie, Christiaan Huygens en Antoni van Leeuwenhoek de wetenschap, Rembrandt van Rijn en Johannes Vermeer de schilderkunst en Joost van den Vondel en Pieter Corneliszoon Hooft de literatuur. André Klukhuhn vertelt in dit boek op onnavolgbare wijze over het licht dat zich in die periode zo glansrijk samenbalde in een klein gebied dat daarmee een cruciale positie in de wereldgeschiedenis verwierf en een revolutie teweegbracht zonder weerga.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
André Klukhuhn
Uitgever
Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
ISBN
9789023498889
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juni 2016
Bestandsgrootte
764783 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
194

Beschrijving

De zeventiende eeuw is niet alleen de periode in de Europese cultuurgeschiedenis die goeddeels samenvalt met de vroege Verlichting. Dezelfde periode staat ook bekend als de Gouden Eeuw in de geschiedenis van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden.
In Frankrijk en Engeland keek men met argusogen naar die nieuwe, rijke staat, dit koloniale wereldrijk, zonder koning, zonder hof van edelen, maar met zelfbestuur van een volk. René Descartes en Baruch Spinoza domineerden de filosofie, Christiaan Huygens en Antoni van Leeuwenhoek de wetenschap, Rembrandt van Rijn en Johannes Vermeer de schilderkunst en Joost van den Vondel en Pieter Corneliszoon Hooft de literatuur.
André Klukhuhn vertelt in dit boek op onnavolgbare wijze over het licht dat zich in die periode zo glansrijk samenbalde in een klein gebied dat daarmee een cruciale positie in de wereldgeschiedenis verwierf en een revolutie teweegbracht zonder weerga.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
André Klukhuhn
Uitgever
Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
ISBN
9789023498889
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juni 2016
Bestandsgrootte
764783 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
194