Liefde bij wijze van spreken (e-Book)

Prijs € 14,99

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Yves Petry

EPUB met digitaal watermerk | Januari 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Zomer 1986. Wat een normale vakantiereis moest worden, loopt uit op een auto-ongeluk waarbij Jasper en Kristien Fielinckx hun beide ouders verliezen. Waar bij Kristien het verdriet overheerst, voltrekt zich bij Jasper het tegenovergestelde: hij voelt zich losgemaakt van zijn oude leven. Kristien verlangt al snel naar een eigen gezin en gaat op zoek naar een geschikte vader die ze vindt in Alex, een schoolvriend van Jasper. Daarna verdwijnt Jasper uit hun leven. Als hij uiteindelijk weer opduikt, leidt dat tot een confrontatie waarvan de gevolgen niet zijn te overzien. In een inventief spel met werkelijkheid en verbeelding, probeert Alex, inmiddels een gevierd schrijver, te ontrafelen hoe Jasper tot zijn daden gekomen is en wat dit betekent voor zijn eigen leven. Yves Petry (1967) studeerde wiskunde en filosofie en debuteerde in 1999 met de roman Het jaar van de man, waarvoor hij veel lof kreeg toegezwaaid. Daarna publiceerde hij nog vier veelgeprezen romans. Voor De achterblijver (2006) kreeg hij de BNG Nieuwe Literatuurprijs en de Prijs van de provincie Vlaams-Brabant. De maagd Marino (2010) werd bekroond met de Libris Literatuurprijs 2011.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Yves Petry
Uitgever
De Bezige Bij Amsterdam
ISBN
9789023488286
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Januari 2015
Bestandsgrootte
937372 bytes
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Zomer 1986. Wat een normale vakantiereis moest worden, loopt uit op een auto-ongeluk waarbij Jasper en Kristien Fielinckx hun beide ouders verliezen. Waar bij Kristien het verdriet overheerst, voltrekt zich bij Jasper het tegenovergestelde: hij voelt zich losgemaakt van zijn oude leven. Kristien verlangt al snel naar een eigen gezin en gaat op zoek naar een geschikte vader die ze vindt in Alex, een schoolvriend van Jasper. Daarna verdwijnt Jasper uit hun leven. Als hij uiteindelijk weer opduikt, leidt dat tot een confrontatie waarvan de gevolgen niet zijn te overzien. In een inventief spel met werkelijkheid en verbeelding, probeert Alex, inmiddels een gevierd schrijver, te ontrafelen hoe Jasper tot zijn daden gekomen is en wat dit betekent voor zijn eigen leven.

Yves Petry (1967) studeerde wiskunde en filosofie en debuteerde in 1999 met de roman Het jaar van de man, waarvoor hij veel lof kreeg toegezwaaid. Daarna publiceerde hij nog vier veelgeprezen romans. Voor De achterblijver (2006) kreeg hij de BNG Nieuwe Literatuurprijs en de Prijs van de provincie Vlaams-Brabant. De maagd Marino (2010) werd bekroond met de Libris Literatuurprijs 2011.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Yves Petry
Uitgever
De Bezige Bij Amsterdam
ISBN
9789023488286
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Januari 2015
Bestandsgrootte
937372 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig