Liefde in slavernij

een familiegeschiedenis in het achttiende-eeuwse Suriname

Prijs € 19,99

Levertijd: 5-8 werkdagen

Ook beschikbaar als:

John.H. de Bye

Paperback | November 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Halverwege de achttiende eeuw kwamen de stamvaders van de Surinaamse familie de Bye in Suriname aan: Jan Willem en Pieter Hendrik de Bye.De auteur, die behalve het historische naslagwerk Historische schetsen uit het Surinaamse Jodendom ook de historische romans Ter dood veroordeeld en Geloof, hoop en liefde op zijn naam heeft staan, reconstrueerde uit de ter beschikking staande gegevens het leven van Pieter Hendrik de Bye, Raad van Politie en Civiele Justitie in Suriname, na het graf van deze notabele in de Nieuwe Oranjetuin teruggevonden te hebben.Deze roman speelt zich af in Suriname tijdens de slavernij, een tijd die niet alleen voor de negerslaven ruw en wreed, maar ook voor vele blanken nauwelijks uit te houden was, een feit dat velen over het hoofd zagen.John H. de Bye werd in 1942 in Paramaribo geboren. Na de middelbare school in Suriname studeerde hij medicijnen aan de Universiteit van Utrecht. Hij deed zijn artsexamen in Rotterdam waar hij zich ook in de algemene chirurgie specialiseerde. In 1974 keerde hij terug naar Suriname en vestigde zich als chirurg in Nickerie en later in Paramaribo bij 's Lands Hospitaal.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
John.H. de Bye
Uitgever
Uitgeverij Conserve
ISBN
9789054293026
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
205

Beschrijving

Halverwege de achttiende eeuw kwamen de stamvaders van de Surinaamse familie de Bye in Suriname aan: Jan Willem en Pieter Hendrik de Bye.
De auteur, die behalve het historische naslagwerk Historische schetsen uit het Surinaamse Jodendom ook de historische romans Ter dood veroordeeld en Geloof, hoop en liefde op zijn naam heeft staan, reconstrueerde uit de ter beschikking staande gegevens het leven van Pieter Hendrik de Bye, Raad van Politie en Civiele Justitie in Suriname, na het graf van deze notabele in de Nieuwe Oranjetuin teruggevonden te hebben.
Deze roman speelt zich af in Suriname tijdens de slavernij, een tijd die niet alleen voor de negerslaven ruw en wreed, maar ook voor vele blanken nauwelijks uit te houden was, een feit dat velen over het hoofd zagen.

John H. de Bye werd in 1942 in Paramaribo geboren. Na de middelbare school in Suriname studeerde hij medicijnen aan de Universiteit van Utrecht. Hij deed zijn artsexamen in Rotterdam waar hij zich ook in de algemene chirurgie specialiseerde. In 1974 keerde hij terug naar Suriname en vestigde zich als chirurg in Nickerie en later in Paramaribo bij 's Lands Hospitaal.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
John.H. de Bye
Uitgever
Uitgeverij Conserve
ISBN
9789054293026
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
205

Pak mee!