Lockdown

Edward Kleine, state prison 249317

Prijs € 18,95

Uitverkocht

Jeroen Langelaar

Paperback | Januari 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Gangs, racisme, corruptie, drugs, verkrachtingen en massale knokpartijen in de yard. Hoe overleeft een Nederlander achter tralies in het Diepe Zuiden van de Verenigde Staten? Edward Kleine belandde in een nachtmerrie. Na een avond stappen rijdt Nederlander Edward Kleine in Alabama per ongeluk een voetganger dood. Hij wordt veroordeeld tot een gevangenisstraf van dertig (!) jaar. Dat is zelfs voor Amerikaanse begrippen een uitzonderlijk hoge straf. Achter de tralies maakt de Nederlander kennis met de inktzwarte achterkant van de American Dream: ultra gewelddadige bendeleden, homoseksuele serieverkrachters en autoritaire cipiers.In de media en in de politiek leidde de zaak-Edward Kleine tot ophef en Kamervragen. Waarom kreeg Kleine de maximale gevangenisstraf, terwijl vergelijkbare zaken zijn afgehandeld met vijf tot zeven jaar? Zijn er fouten gemaakt tijdens de rechtszaak? En hoe houdt hij zich als Nederlander overeind tussen Amerikaanse gangs en draaideurcriminelen? Inmiddels zit Edward Kleine nu ruim acht jaar vast. Journalist Jeroen Langelaar zocht hem op in zijn gevangenis in Alabama. Hij sprak met vele betrokkenen in een poging de feiten boven tafel te krijgen.Gezien door de ogen van een gewone Nederlandse man die uit het niets in een nachtmerrie belandde, biedt dit boek een ontluisterende blik achter de schermen van het rechtssysteem en gevangenisregime in het conservatieve Alabama. Een betrokkene zei: 'Als hij een neger had doodgereden was er niks aan de hand geweest...' Uit het voorwoord door Max Westerman, voormalig Amerika-correspondent RTL-Nieuws: 'Een ontluisterende inkijk in het rechtsstelsel en gevangeniswezen van de Amerikanen. Met een Nederlander als tragische hoofdfiguur. Een echte page-turner.' Jeroen Langelaar (1986) is journalist. Hij werkte als onder meer voor Elsevier, Leidsch Dagblad, KRO en Elite Traveler Magazine in New York.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jeroen Langelaar
Uitgever
Just Publishers
ISBN
9789089752772
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
256

Beschrijving

Gangs, racisme, corruptie, drugs, verkrachtingen en massale knokpartijen in de yard. Hoe overleeft een Nederlander achter tralies in het Diepe Zuiden van de Verenigde Staten? Edward Kleine belandde in een nachtmerrie.

Na een avond stappen rijdt Nederlander Edward Kleine in Alabama per ongeluk een voetganger dood. Hij wordt veroordeeld tot een gevangenisstraf van dertig (!) jaar. Dat is zelfs voor Amerikaanse begrippen een uitzonderlijk hoge straf. Achter de tralies maakt de Nederlander kennis met de inktzwarte achterkant van de American Dream: ultra gewelddadige bendeleden, homoseksuele serieverkrachters en autoritaire cipiers.

In de media en in de politiek leidde de zaak-Edward Kleine tot ophef en Kamervragen. Waarom kreeg Kleine de maximale gevangenisstraf, terwijl vergelijkbare zaken zijn afgehandeld met vijf tot zeven jaar? Zijn er fouten gemaakt tijdens de rechtszaak? En hoe houdt hij zich als Nederlander overeind tussen Amerikaanse gangs en draaideurcriminelen?

Inmiddels zit Edward Kleine nu ruim acht jaar vast. Journalist Jeroen Langelaar zocht hem op in zijn gevangenis in Alabama. Hij sprak met vele betrokkenen in een poging de feiten boven tafel te krijgen.

Gezien door de ogen van een gewone Nederlandse man die uit het niets in een nachtmerrie belandde, biedt dit boek een ontluisterende blik achter de schermen van het rechtssysteem en gevangenisregime in het conservatieve Alabama. Een betrokkene zei: 'Als hij een neger had doodgereden was er niks aan de hand geweest...'

Uit het voorwoord door Max Westerman, voormalig Amerika-correspondent RTL-Nieuws: 'Een ontluisterende inkijk in het rechtsstelsel en gevangeniswezen van de Amerikanen. Met een Nederlander als tragische hoofdfiguur. Een echte page-turner.'

Jeroen Langelaar (1986) is journalist. Hij werkte als onder meer voor Elsevier, Leidsch Dagblad, KRO en Elite Traveler Magazine in New York.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jeroen Langelaar
Uitgever
Just Publishers
ISBN
9789089752772
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
256

Pak mee!