Lucas Casimir (e-Book)

Prijs € 14,99

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Frits Marnix Woudstra

EPUB met digitaal watermerk | Oktober 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Als Frits Marnix Woudstra en zijn vrouw Anouk op 17 december 2013 wakker worden, merken ze tot hun schrik dat hun 24-jarige zoon Lucas Casimir er niet is. Lucas, een veelbelovend psychologiestudent, lijdt al enige tijd aan hevige depressies. Frits gaat op weg naar de politie en zijn vrouw begint een zoektocht naar hun zoon. Bij de politie komt een melding binnen van een zelfmoord op het spoor. Het blijkt om hun zoon Lucas te gaan, die in zijn grote wanhoop op de rails is gaan staan. Zijn ouders blijven achter met het onvoorstelbaar grote verlies en vader Frits verwerkt in het jaar dat volgt de dood van zijn zoon in een dagboek, in tekeningen, herinneringen: observaties van een vader die door zijn wimpers naar zijn zoon kijkt. Hoe heeft het zover kunnen komen, wat is de rol van de zorgverleners en waarom is de ondersteuning door ouders niet geaccepteerd in de psychiatrie? Waarom wordt men buitengesloten? Een reconstructie van een vader die zich afvraagt wie hijzelf was en hoe zijn zoon tegen hem aankeek. Lucas Casimir wordt ingeleid door Aleid Truijens en Anton Korteweg.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Frits Marnix Woudstra
Uitgever
Thomas Rap
ISBN
9789400405011
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Oktober 2015
Bestandsgrootte
4665827 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
189

Beschrijving

Als Frits Marnix Woudstra en zijn vrouw Anouk op 17 december 2013 wakker worden, merken ze tot hun schrik dat hun 24-jarige zoon Lucas Casimir er niet is. Lucas, een veelbelovend psychologiestudent, lijdt al enige tijd aan hevige depressies.
Frits gaat op weg naar de politie en zijn vrouw begint een zoektocht naar hun zoon. Bij de politie komt een melding binnen van een zelfmoord op het spoor. Het blijkt om hun zoon Lucas te gaan, die in zijn grote wanhoop op de rails is gaan staan.
Zijn ouders blijven achter met het onvoorstelbaar grote verlies en vader Frits verwerkt in het jaar dat volgt de dood van zijn zoon in een dagboek, in tekeningen, herinneringen: observaties van een vader die door zijn wimpers naar zijn zoon kijkt.

Hoe heeft het zover kunnen komen, wat is de rol van de zorgverleners en waarom is de ondersteuning door ouders niet geaccepteerd in de psychiatrie? Waarom wordt men buitengesloten?

Een reconstructie van een vader die zich afvraagt wie hijzelf was en hoe zijn zoon tegen hem aankeek.

Lucas Casimir wordt ingeleid door Aleid Truijens en Anton Korteweg.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Frits Marnix Woudstra
Uitgever
Thomas Rap
ISBN
9789400405011
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Oktober 2015
Bestandsgrootte
4665827 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
189