Malinese mangopit

Prijs € 20,45

Uitverkocht

B. de Boer

Paperback | Januari 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

‘Een hartverwarmend verslag van een ontmoeting tussen mensen uit verschillende culturen. Zij dachten elkaar te kennen, maar ontdekten allebei telkens iets nieuws’ Jan Pronk, oud-minister van OntwikkelingssamenwerkingOver het boek: Tijdens een zomervakantie maakt Hawa Coulibaly voor het eerst van haar leven een buitenlandse reis naar een Nederlands stel dat zij heeft leren kennen in haar thuisland, Mali. Hoe moet het zijn om van een straatarm land te belanden in een schatrijk land? Er zit een snee brood met pindakaas in mijn tas. Ze kan wel honger hebben en wat kan ze dan het beste eten? Al het eten hier is haar vreemd, zelfs een broodje kaas kent ze niet. Alleen patat met pindasaus zou voor haar bekend kunnen zijn.In Mali worden aardnoten verbouwd die daar worden geroosterd en per hoopje verkocht. Of ze worden gestampt tot een pasta die als pindasaus bij de rijst gegeten wordt – een zondagse maaltijd en voor de meeste Malinezen een feestmaal.Met rake observaties wordt de lezer in deze op waargebeurde belevenissen gebaseerde roman meegenomen in de contrastrijke wereld van arm en rijk. Het boek is geillustreerd met kleurenfoto's.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
B. de Boer
Uitgever
Gopher
ISBN
9789051797015
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2010
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
236

Beschrijving

‘Een hartverwarmend verslag van een ontmoeting tussen mensen uit verschillende culturen. Zij dachten elkaar te kennen, maar ontdekten allebei telkens iets nieuws’
Jan Pronk, oud-minister van Ontwikkelingssamenwerking


Over het boek: Tijdens een zomervakantie maakt Hawa Coulibaly voor het eerst van haar leven een buitenlandse reis naar een Nederlands stel dat zij heeft leren kennen in haar thuisland, Mali.

Hoe moet het zijn om van een straatarm land te belanden in een schatrijk land? Er zit een snee brood met pindakaas in mijn tas. Ze kan wel honger hebben en wat kan ze dan het beste eten? Al het eten hier is haar vreemd, zelfs een broodje kaas kent ze niet. Alleen patat met pindasaus zou voor haar bekend kunnen zijn.
In Mali worden aardnoten verbouwd die daar worden geroosterd en per hoopje verkocht. Of ze worden gestampt tot een pasta die als pindasaus bij de rijst gegeten wordt – een zondagse maaltijd en voor de meeste Malinezen een feestmaal.


Met rake observaties wordt de lezer in deze op waargebeurde belevenissen gebaseerde roman meegenomen in de contrastrijke wereld van arm en rijk.
Het boek is geillustreerd met kleurenfoto's.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
B. de Boer
Uitgever
Gopher
ISBN
9789051797015
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2010
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
236

Pak mee!