Meisjesboeken van weleer (e-Book)

wat Joop, Polly, Pitty, Pat en Ann zo leuk maakt

Prijs € 9,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Kristine Groenhart

EPUB met digitaal watermerk | April 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Wat is dat toch? Die dromerige blik in de ogen van generatiegenoten wanneer het gaat over kostschoolboeken van vroeger, over Top Naeffs School-idyllen of over de boeken van Cissy van Marxveldt? Het lijkt of er een hele generatie vrouwen, geboren tussen pakweg 1950 en 1975, is opgegroeid met deze boeken, vol schoolavonturen, warme gezinnen, gezellige vriendinnenclubjes en eerste verliefdheden. De meisjes in deze bakvisromans waren net iets gekker en durfden net iets meer dan wij. Kristine Groenhart ging voor ons terug naar haar jeugd in de jaren zeventig. Op basis van de boeken en haar eigen leesverleden schetst ze een tijdsbeeld en probeert ze erachter te komen waaróm wij die meisjeswereld van die donderse Dolle Tweeling toch zo aantrekkelijk vonden.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Kristine Groenhart
Uitgever
Querido
ISBN
9789021402284
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
April 2016
Bestandsgrootte
1648419 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
143

Beschrijving

Wat is dat toch? Die dromerige blik in de ogen van generatiegenoten wanneer het gaat over kostschoolboeken van vroeger, over Top Naeffs School-idyllen of over de boeken van Cissy van Marxveldt? Het lijkt of er een hele generatie vrouwen, geboren tussen pakweg 1950 en 1975, is opgegroeid met deze boeken, vol schoolavonturen, warme gezinnen, gezellige vriendinnenclubjes en eerste verliefdheden. De meisjes in deze bakvisromans waren net iets gekker en durfden net iets meer dan wij.
Kristine Groenhart ging voor ons terug naar haar jeugd in de jaren zeventig. Op basis van de boeken en haar eigen leesverleden schetst ze een tijdsbeeld en probeert ze erachter te komen waaróm wij die meisjeswereld van die donderse Dolle Tweeling toch zo aantrekkelijk vonden.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Kristine Groenhart
Uitgever
Querido
ISBN
9789021402284
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
April 2016
Bestandsgrootte
1648419 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
143