Met terugwerkende kracht (e-Book)

Prijs € 9,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Yannick Dangre

EPUB met digitaal watermerk | Oktober 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Drie jaar na zijn bejubelde debuutbundel Meisje dat ik nog moet komt Yannick Dangre met de opvolger Met terugwerkende kracht. In veertig gedichten beschrijft hij die dingen in het leven die met uiterste voorzichtigheid en discretie behandeld moeten worden: liefde, familie, vriendschap, en niet in de laatste plaats de poëzie zelf. Nu eens ironisch, dan weer onvervalst lyrisch ontleedt Dangre de werkelijkheid en het tekort dat zich telkens weer in het menselijke gevoelsleven manifesteert. Het opflakkeren en uitdoven van de gevoelens voor geliefden, familieleden, steden of dichters vormt het motief van een bundel die zich onderscheidt door zijn grote muzikaliteit en empathie. Yannick Dangre (1988) is schrijver en dichter. Op tweeëntwintigjarige leeftijd debuteerde hij met de roman Vulkaanvrucht, later volgde het veelgeprezen Maartse kamers, dat op de Tiplijst van de AKO Literatuurprijs kwam. In 2011 verscheen zijn debuutbundel Meisje dat ik nog moet, die werd genomineerd voor de C. Buddingh-prijs en met de Herman De Coninckprijs bekroond.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Yannick Dangre
Uitgever
De Bezige Bij Amsterdam
ISBN
9789023486190
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Oktober 2014
Bestandsgrootte
836896 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
43

Beschrijving

Drie jaar na zijn bejubelde debuutbundel Meisje dat ik nog moet komt Yannick Dangre met de opvolger Met terugwerkende kracht. In veertig gedichten beschrijft hij die dingen in het leven die met uiterste voorzichtigheid en discretie behandeld moeten worden: liefde, familie, vriendschap, en niet in de laatste plaats de poëzie zelf. Nu eens ironisch, dan weer onvervalst lyrisch ontleedt Dangre de werkelijkheid en het tekort dat zich telkens weer in het menselijke gevoelsleven manifesteert. Het opflakkeren en uitdoven van de gevoelens voor geliefden, familieleden, steden of dichters vormt het motief van een bundel die zich onderscheidt door zijn grote muzikaliteit en empathie.

Yannick Dangre (1988) is schrijver en dichter. Op tweeëntwintigjarige leeftijd debuteerde hij met de roman Vulkaanvrucht, later volgde het veelgeprezen Maartse kamers, dat op de Tiplijst van de AKO Literatuurprijs kwam. In 2011 verscheen zijn debuutbundel Meisje dat ik nog moet, die werd genomineerd voor de C. Buddingh-prijs en met de Herman De Coninckprijs bekroond.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Yannick Dangre
Uitgever
De Bezige Bij Amsterdam
ISBN
9789023486190
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Oktober 2014
Bestandsgrootte
836896 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
43