Mijn dagen met Renata

Prijs € 19,95

Uitverkocht

Alexandru Petria

Paperback | November 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Mijn dagen met Renata is dé erotische literaire sensatie uit Roemenië. Het boek gaat over een jonge man, Marius, in een Roemeense provinciëstad. Hij beleeft zijn eigen debuut en groeit als jonge getalenteerde prozaschrijver. Tegelijkertijd beleeft hij zijn eerste liefdesrelaties. Dááronder onderscheidt zich de relatie met de eerste vrouw in zijn leven, Renata, een getrouwde Zigeunerin, ze is passievol en "stormachtig". Renata is veel ouder dan Marius, is getrouwd met een internationale vrachtwagenchauffeur en heeft samen met hem twee kinderen.Het avontuur begint in een ziekenhuis, na een operatie die Marius heeft moeten ondergaan, duurt een aantal jaren, literair vruchtbare jaren voor de jonge Marius. Het relatief kort vertelde verhaal mengt zich met korte proza' s van deze hoofdfiguur en is er sprake van een verhaal binnen een verhaal. Alexandru Petria heeft sporadisch aan alle bekende literaire tijdschriften in Roemenië meegewerkt.Sinds 2000 verschijnt maandelijks zijn eigen krant Realitatea de Bistrita,Nasaud, Dej, Gherla (krant voor vier Transsylvanische steden). Hiervan is hij directeur.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Alexandru Petria
Uitgever
Nobelman, Uitgeverij
ISBN
9789491737077
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
144

Beschrijving

Mijn dagen met Renata is dé erotische literaire sensatie uit Roemenië.

Het boek gaat over een jonge man, Marius, in een Roemeense provinciëstad. Hij beleeft zijn eigen debuut en groeit als jonge getalenteerde prozaschrijver. Tegelijkertijd beleeft hij zijn eerste liefdesrelaties. Dááronder onderscheidt zich de relatie met de eerste vrouw in zijn leven, Renata, een getrouwde Zigeunerin, ze is passievol en "stormachtig". Renata is veel ouder dan Marius, is getrouwd met een internationale vrachtwagenchauffeur en heeft samen met hem twee kinderen.
Het avontuur begint in een ziekenhuis, na een operatie die Marius heeft moeten ondergaan, duurt een aantal jaren, literair vruchtbare jaren voor de jonge Marius. Het relatief kort vertelde verhaal mengt zich met korte proza' s van deze hoofdfiguur en is er sprake van een verhaal binnen een verhaal.

Alexandru Petria heeft sporadisch aan alle bekende literaire tijdschriften in Roemenië meegewerkt.
Sinds 2000 verschijnt maandelijks zijn eigen krant Realitatea de Bistrita,
Nasaud, Dej, Gherla (krant voor vier Transsylvanische steden). Hiervan is hij directeur.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Alexandru Petria
Uitgever
Nobelman, Uitgeverij
ISBN
9789491737077
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
144