Moby Dick (e-Book)

de nachtmerrie van kapitein Ahab

Prijs € 4,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Herman Melville

EPUB met digitaal watermerk | Juni 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In een van de onbetwiste hoogtepunten uit de wereldliteratuur voert de bezeten kapitein Achab een mythische strijd met Moby Dick, een witte walvis. Vanwege dat beest is hij ooit zijn been verloren en nu is de kapitein uit op wraak. Achab offert willens en wetens het welzijn van zijn schip en bemanning op aan zijn persoonlijke haat tegen Moby Dick, die voor hem het kwaad, de erfzonde en het demonische vertegenwoordigt. Hij is vastbesloten het beest te vinden en hij laat zich door niets of niemand tegenhouden om dat doel te behalen. De Amerikaanse Herman Melville (1819-1891) schreef in 1851 MOBY DICK, naar een ongewoon grote en agressieve witte potvis die zoveel rampen zou hebben veroorzaakt voor de walvisvaarders dat het was uitgegroeid tot een mythe. De roman werd in die tijd niet goed ontvangen. Het verkreeg pas na zijn dood bekendheid en is inmiddels uitgegroeid tot een van de belangrijkste meesterwerken uit de Amerikaanse literatuur.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Herman Melville
Uitgever
Pantheon
ISBN
9789049901738
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juni 2015
Bestandsgrootte
1609363 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
725

Beschrijving

In een van de onbetwiste hoogtepunten uit de wereldliteratuur voert de bezeten kapitein Achab een mythische strijd met Moby Dick, een witte walvis. Vanwege dat beest is hij ooit zijn been verloren en nu is de kapitein uit op wraak. Achab offert willens en wetens het welzijn van zijn schip en bemanning op aan zijn persoonlijke haat tegen Moby Dick, die voor hem het kwaad, de erfzonde en het demonische vertegenwoordigt. Hij is vastbesloten het beest te vinden en hij laat zich door niets of niemand tegenhouden om dat doel te behalen.

De Amerikaanse Herman Melville (1819-1891) schreef in 1851 MOBY DICK, naar een ongewoon grote en agressieve witte potvis die zoveel rampen zou hebben veroorzaakt voor de walvisvaarders dat het was uitgegroeid tot een mythe. De roman werd in die tijd niet goed ontvangen. Het verkreeg pas na zijn dood bekendheid en is inmiddels uitgegroeid tot een van de belangrijkste meesterwerken uit de Amerikaanse literatuur.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Herman Melville
Uitgever
Pantheon
ISBN
9789049901738
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juni 2015
Bestandsgrootte
1609363 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
725