Montagne Russe (e-Book)

belevenissen en verhalen

Prijs € 7,49

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Pieter Waterdrinker

EPUB met digitaal watermerk | Oktober 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Montagne Russe (roetsjbaan) is een werveling van verhalen die zich grotendeels afspelen in hedendaags Rusland. Het decor is vooral Moskou, het Manhattan van Europa, waar de negentiende eeuw na de val van het communisme in bepaalde opzichten 'als een duveltje uit zijn doosje' is gesprongen. Een meeslepend boek voor onder de dekens - als buiten de wind om het huis giert - én onder de palmen van een exotisch strand, verteld met on-Nederlandse adem en vitaliteit. Zijn de persoonlijke verwikkelingen van de auteur in het eerste deel vaak hilarisch - zoals wanneer hij vertelt over een tragische liefde van zijn homoseksuele onderbuurman, joods Siberië bezoekt of bijna het leven laat op een gammele veerboot tussen Rusland en Turkije -, in de latere verhalen kampen de protagonisten, eenzame mannen en massagehoertjes, met de krankzinnigheid van het bestaan, seks, de dood en de onmogelijkheid van liefde - thema's uit Waterdrinkers romans.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Pieter Waterdrinker
Uitgever
De Arbeiderspers
ISBN
9789029569330
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Oktober 2009
Bestandsgrootte
791588 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
311

Beschrijving

Montagne Russe (roetsjbaan) is een werveling van verhalen die zich grotendeels afspelen in hedendaags Rusland. Het decor is vooral Moskou, het Manhattan van Europa, waar de negentiende eeuw na de val van het communisme in bepaalde opzichten 'als een duveltje uit zijn doosje' is gesprongen. Een meeslepend boek voor onder de dekens - als buiten de wind om het huis giert - én onder de palmen van een exotisch strand, verteld met on-Nederlandse adem en vitaliteit.
Zijn de persoonlijke verwikkelingen van de auteur in het eerste deel vaak hilarisch - zoals wanneer hij vertelt over een tragische liefde van zijn homoseksuele onderbuurman, joods Siberië bezoekt of bijna het leven laat op een gammele veerboot tussen Rusland en Turkije -, in de latere verhalen kampen de protagonisten, eenzame mannen en massagehoertjes, met de krankzinnigheid van het bestaan, seks, de dood en de onmogelijkheid van liefde - thema's uit Waterdrinkers romans.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Pieter Waterdrinker
Uitgever
De Arbeiderspers
ISBN
9789029569330
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Oktober 2009
Bestandsgrootte
791588 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
311